Video Administrația Prezidențială primește șapte milioane de lei în plus la rectificarea bugetară

Data actualizării: Data publicării:
iohannis sustine un discurs
Klaus Iohannis.

Administrația Prezidențială va primi aproximativ șapte milioane de lei în plus pentru finalul anului 2024, fiind înregistrate creșteri în rândul cheltuielilor cu salariile și bunurile și serviciile.

La începutul săptămânii, Guvernul a aprobat prin Ordonanță de Urgență rectificarea bugetară. 

Pe lângă Administrația Prezidențială, bani în plus au mai primit și ministere sau agenții publice. 

Ministerul Transporturilor (5.4 miliarde de lei), Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (3.3 miliarde de lei), Ministerul Finanțelor (14.3 miliarde de lei) sau Casa Națională de Sănătate (11,3 miliarde de lei) sunt câteva dintre instituțiile care au primit fonduri suplimentare. 

Informația legată de banii primiți în plus de Administrația Prezidențială la rectificare a fost publicată prima oară de G4 Media și reiese și din documentele publicate de Ministerul Finanțelor.

Rectificarea bugetară a fost aprobată în aceeași săptămână în care președintele Klaus Iohannis, prezent la Summitul Organizației Națiunilor Unite (ONU) de la New York, a zburat din nou cu un avion privat de lux, potrivit BoardingPass.

Este același avion (Gulfstream G550, operat de Global Jet Luxembourg) cu care președintele a mai zburat în deplasările din Washington (din iulie 2024), Emiratele Arabe Unite (martie 2023) sau turneul din Africa (2023).

O decizie dată miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție va permite statului să înceapă procedura pentru a recupera 260.000 de euro de la președintele Klaus Iohannis

Editor : M.G.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri