Israelul a lovit zeci de ținte ale Hezbollah în Liban. Peste 90 de mii de persoane au plecat din țară după atacurile israeliene intense

Data publicării:
fum deasupra libanului dupa atacuri israeliene
Liban. Foto: Profimedia Images

Armata israeliană a declarat miercuri că a lovit 60 de ţinte ale serviciilor de informaţii ale grupării Hezbollah în Liban, de unde mişcarea islamistă lansează rachete asupra teritoriului israelian, relatează AFP şi Reuters, informează Agerpres. Peste 90.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele în Liban, care a fost scena unor atacuri israeliene intense de la începutul săptămânii, a anunţat miercuri ONU.

„Avioanele de luptă au lovit 60 de ţinte teroriste aparţinând direcţiei de informaţii a Hezbollah", a spus armata israeliană într-un comunicat, adăugând că a „distrus instrumente de colectare a informaţiilor, centre de comandă şi alte infrastructuri folosite de inamic".

Armata israeliană a informat, totodată, că a lovit miercuri peste 280 de ţinte ale grupării Hezbollah în Liban.

În urma „numeroaselor proiectile" trase din Liban de „organizaţia teroristă Hezbollah", armata „a lovit lansatoarele folosite pentru a trage proiectile, precum şi alte ţinte teroriste. În total, „peste 280 de ţinte teroriste Hezbollah" din Liban, a precizat armata într-un comunicat. 

90.530 de noi persoane strămutate, de luni 

De luni, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a înregistrat 90.530 de noi persoane strămutate, se arată într-un comunicat de presă.

Printre acestea se numără „mulţi dintre cele peste 111.000 de persoane strămutate din octombrie", care probabil au fost nevoite să fugă a doua oară, a declarat Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Luni, atacurile aeriene asupra Libanului au provocat 558 de morţi, potrivit autorităţilor libaneze - cel mai mare bilanţ întregistrat într-o singură zi de la sfârşitul războiului civil din această ţară (1975-1990) -, determinând populaţia civilă să îşi părăsească locuinţele.

Ministrul libanez de Externe, Abdallah Rashid Bou Habib, a declarat marţi că numărul persoanelor strămutate se apropie probabil de jumătate de milion. 

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri