Rusia va cheltui sume uriașe pentru a-și echipa aeroporturile civile cu tehnologii antidronă

Data actualizării: Data publicării:
Aeroportul Domodedovo
În ultima vreme mai multe aeroporturi din Rusia au intrat în stare de alarmă. Foto: Profimedia

Rusia va cheltui miliarde de ruble pentru a proteja 31 de aeroporturi de potențialele atacuri ucrainene cu drone, scrie Ukrainska Pravda.

Cel puțin 11 miliarde de ruble (aproximativ 79 de milioane de dolari SUA) vor fi investite în echipamente speciale antidronă.

Informația a apărut, fără a face valuri, în ziarul rusesc de afaceri Vedomosti. Acesta a furnizat detalii dintr-un proiect federal intitulat „Dezvoltarea infrastructurii, siguranței și înființarea unui sistem specializat pentru certificarea sistemelor aeriene fără pilot (UAS)”.

Nu mai puțin de 31 de mari aeroporturi rusești - 20 de stat și 11 private - trebuie să fie echipate cu protecție antidrone până în 2028.

Acest proiect național a fost aprobat inițial la sfârșitul anului 2023 și a început să fie pus în aplicare la începutul anului 2024.

În 2024 au existat mai multe cazuri în care aeroporturile rusești au suspendat zborurile din cauza unei presupuse amenințări cu drone. La 10 septembrie, Rusia a afirmat că a doborât 144 de drone, inclusiv unele în regiunea Moscovei, unde zborurile au fost suspendate temporar de aeroporturile din capitală din cauza unui atac.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri