Kremlinul a început instruirea oficialilor despre cum să prezinte rușilor „victoria” în război
Kremlinul a început instruirea oficialilor cu privire la modul de a prezenta rușilor „victoria” în războiul împotriva Ucrainei.
Astfel, conform The Moscow Times care citează mass-media ruse, Biroul Executiv Prezidențial al Rusiei (Administrația Prezidențială) a început să pregătească oficialii regionali pentru a crea o imagine a victoriei pentru cetățenii ruși.
Acesta ar fi fost unul dintre subiectele principale ale unui seminar pentru viceguvernatori la atelierul de management Senezh de lângă Moscova.
Una dintre sursele Kommersant a declarat că cei de la Kremlin a presupus că războiul Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia la un moment dat, iar ei trebuie să fie pregătiți pentru acest lucru.
În special, s-a spus că societatea ar trebui să considere rezultatele viitoare ale războiului drept o victorie, deși diferite grupuri sociale percep acest lucru în mod diferit.
„Prin urmare, din punctul de vedere al administrației prezidențiale, este necesar să ne concentrăm pe „majoritatea liniștită”, care va fi mulțumită de atingerea obiectivelor în război și de faptul că Rusia a păstrat teritoriile ocupate”, a declarat sursa.
De asemenea, Kremlinul a instruit autoritățile regionale să lucreze cu veteranii de război, inclusiv ocuparea forței de muncă și reabilitarea lor. În caz contrar, aceștia se pot alătura mișcărilor de protest sau se pot îndrepta spre infracțiuni.
Citește și
Momentul în care pușcașii marini ucraineni resping asaltul unei unități aeropurtate rusești de elită
Planul lui Donald Trump
Anterior, The Wall Street Journal a raportat că planul președintelui ales al SUA, Donald Trump, de a-și îndeplini promisiunea de a pune capăt rapid războiului din Ucraina ar fi inclus ideea înghețării liniei de contact cu o zonă demilitarizată și un moratoriu de 20 de ani privind aderarea Ucrainei la NATO.
Într-un interviu acordat Sky News, președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a sugerat, de asemenea, că un acord de încetare a focului cu Rusia ar putea fi încheiat dacă teritoriile neocupate controlate de Ucraina ar fi sub protecția NATO. Declarația sa a fost făcută în contextul alegerii republicanului Donald Trump ca președinte al Statelor Unite, care a promis anterior că va pune capăt războiului „în 24 de ore”, deși nu a precizat cum.
Cu toate acestea, Rusia susține în continuare că dorește să își atingă obiectivele în război. În special, în iunie, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a formulat noi așa-zise condiții pentru începerea negocierilor de pace și a declarat că trupele ucrainene ar trebui să se retragă de pe întregul teritoriu al patru oblasturi ucrainene, iar Kievul ar trebui să declare că nu intenționează să adere la NATO.
Editor : S.S.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News