Live

Kim Jong Un, prima declarație după ce Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile de legătură cu Coreea de Sud

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Kim Jong Un, conducătorul suprem al Coreei de Nord / Sursa foto: Profimedia Images

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat în timpul unei călătorii că recenta dinamitare a drumurilor şi căilor ferate care legau ţara sa de Coreea de Sud marchează „sfârşitul relaţiei nefaste” cu Seulul, relatează presa de stat de la Phenian.

Coreea de Nord a aruncat în aer marţi secţiuni de drumuri şi căi ferate care legau cele două ţări, redeschise pentru scurt timp în rare perioade de relaxare de la sfârşitul războiului din Coreea în 1953.

În opinia lui Kim Jong Un, această operaţiune „înseamnă nu numai închiderea fizică” a căilor de acces, „ci şi sfârşitul relaţiei nefaste cu Seulul”, a raportat agenţia oficială KCNA, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Numărul unu nord-coreean a vizitat joi sediul Corpului 2 al armatei pentru a trece în revistă planurile în domeniul apărării, potrivit aceleiaşi surse.

Cu această ocazie, Kim Jong Un „a subliniat că armata noastră trebuie să aibă în vedere” că Coreea de Sud „este o ţară străină şi o ţară clar ostilă”, potrivit KCNA.

Joi, Phenianul a anunţat că a înscris în Constituţie că vecinul său de la sud este desemnat drept „stat ostil”, confirmând pentru prima dată o schimbare promisă în ianuarie de liderul său.

În ianuarie 2024, Kim Jong Un a numit Sudul „principalul inamic” al ţării sale şi a ordonat, de asemenea, dizolvarea tuturor instituţiilor responsabile de relaţiile cu Seulul şi de proiectelor de reunificare a Coreei.

Citește și: Drone, amenințări și explozii. De ce cresc tensiunile între Coreea de Nord și Coreea de Sud

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Prețuri exorbitante și telefoane interzise. Suedezii au publicat imagini din "camera secretă" în care a petrecut Mbappe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertismenul lui Zelenski, după ce Coreea de Nord a trimis soldați să lupte în Ucraina: „Este primul pas către un război mondial”

Zelenski confirmă: Putin a cerut soldați de la dictatorul nord-coreean

Coreea de Nord și-a schimbat Constituția și definește Sudul drept „stat ostil”. Ce cred analiștii despre declanșarea unui război

Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite au creat un mecanism de monitorizare a sancţiunilor impuse regimului nord-coreean

Partenerii noștri