Live

Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an. Surpriză în fieful lui Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
Vești bune pentru votanții Kamalei Harris. Foto: Profimedia

Unul dintre cele mai bune institute de sondare din America a publicat cel mai recent sondaj al său, iar acesta este o veste bună pentru Kamala Harris, comentează CNN.

Sondajul Des Moines Register/Mediacom Iowa, realizat de Selzer & Co, l-a găsit pe Donald Trump cu 47% față de 43% pentru vicepreședinte - în marja de eroare - într-un stat pe care fostul președinte l-a câștigat de două ori confortabil. (Sondajul a fost realizat săptămâna trecută, înainte de aparenta tentativă de asasinat de duminică împotriva lui Trump).

Deși acest stat este puțin probabil să fie esențial în noiembrie, faptul că Selzer a constatat o cursă strânsă într-un stat pe care Trump l-a dominat ar putea fi un semnal bun pentru Harris, atât în ceea ce privește acuratețea sondajelor, cât și pentru șansele sale în Wisconsin, statul vecin.

Ceea ce face ca sondajul Selzer să fie atât de important este faptul că a fost precis într-o perioadă în care alte institute de sondare au avut dificultăți. În urmă cu patru ani, sondajul îl plasa pe Trump în Iowa cu 7 puncte înainte de alegeri, când alte sondaje îl plasau pe democratul Joe Biden într-o poziție mult mai bună.

Un scenariu similar a avut loc în 2016. Sondajul final al lui Selzer îl dădea pe Trump în avantaj cu 7 puncte în Iowa. El a continuat să câștige statul (cu 9 puncte) și alegerile în fața lui Hillary Clinton, obținând rezultate mai bune decât indicau cele mai multe sondaje de opinie.

Sondaje naționale

Cel mai recent sondaj al reputatei Facultăți de Drept a Universității Marquette a plasat-o pe Harris la 52% față de 48% pentru Trump în rândul alegătorilor probabili. O medie a sondajelor recente de la Marquette, CBS News/YouGov și CNN/SSRS indică un avans de 4 puncte pentru Harris.
Un avantaj de 4 puncte nu este mare și poate fi ușor depășit de Trump, dar iese în evidență în rândul celorlalte state-cheie. Harris și Trump tind să fie mai apropiați în celelalte șase state de luptă (Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord și Pennsylvania).

 

Alte sondaje: Kamala are 3-6 puncte în față

Kamala Harris și-a mărit avansul în sondaje față de Donald Trump la niveluri record, potrivit celui mai recent sondaj Morning Consult, scrie MSN care preia ABC

Vicepreședintele are în prezent un avans de 6 puncte procentuale în rândul alegătorilor probabili, 51% față de 45% pentru Trump, ceea ce reprezintă dublul avantajului pe care îl avea înainte de dezbaterea lor de pe ABC de săptămâna trecută.

Sondajul a arătat, de asemenea, că Harris are un avans puternic și în rândul alegătorilor independenți, 47% dintre aceștia declarând că intenționează să voteze cu ea în noiembrie. 41% au spus același lucru despre Trump, alți 6% fiind indeciși cu privire la decizie, iar alți 6% votând pentru un candidat terț. Se așteaptă ca votanții independenți să fie esențiali pentru câștigarea unor state cruciale în alegerile din noiembrie.

Potrivit sondajului, democrații din Congres au redus, de asemenea, avantajele republicanilor în chestiuni-cheie, scăzându-și avansul în materie de imigrație de la 13 puncte la 7 puncte și avansul în materie de securitate națională de la 8 puncte la doar 3 puncte. Aceste două probleme, împreună cu economia, au fost cele mai importante subiecte de discuție pe care campania lui Trump s-a concentrat până acum în timpul alegerilor.

Potrivit Newsweek's polling tracker, Harris menține un avans de 3 puncte la nivel național în fața lui Trump, în timp ce conduce ușor și în Michigan, Wisconsin și Pennsylvania.

 

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump se laudă că atrage un public mai numeros chiar decât Elvis Presley „și eu nu am chitară”

Rusia dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Cum funcționează campania de dezinformare a Kremlinului

Sondaj INSCOP pentru prezidențiale: Geoană e pe primul loc, urmat de Ciolacu, Lasconi și Șoșoacă. Scenariile pentru turul II

Angajații de la Tesla, SpaceX şi X donează pentru Kamala Harris, în timp ce Elon Musk îl sprijină pe Donald Trump

Partenerii noștri