Live

Kamala Harris îl invită pe Trump la încă o dezbatere, în octombrie. Replica miliardarului

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump și Kamala Harris. Fotografii: Profimedia

Candidata democrată la alegerile prezidențiale din noiembrie, Kamala Harris, actualul vicepreședinte al SUA, a acceptat invitația postului de televiziune CNN de a participa la o nouă dezbatere cu contracandidatul său republican, fostul președinte Donald Trump. Dacă Trump va accepta, confruntarea ar putea să aibă loc pe 23 octombrie, scrie Axios.

ACTUALIZARE 22.30: Donald Trump a spus că este „prea târziu” pentru o altă dezbatere prezidențială, deoarece americanii au început deja să voteze, făcând referire la votul anticipat, care a început sâmbătă în câteva state americane, precum și la votul prin corespondență.

„Problema cu o altă dezbatere este că deja e prea târziu, votarea deja a început”, a spus candidatul republican, în timpul unui miting din Carolina de Nord, potrivit CNN.

El a mai spus că rivala sa democrată vrea o altă dezbatere, deoarece „pierde rău”. CNN amintește însă că sondajele nu arată un avans clar pentru niciunul dintre cei doi candidați.

Trump nu poartă o amintire prea plăcută de la confruntarea cu Harris, căci toate analizele care au fost făcute ulterior acesteia au indicat faptul că democrata a ieșit câștigătoare din acest test preelectoral.

Știrea inițială

Trump a scris pe Truth Social la începutul acestei luni că „nu va exista o a treia dezbatere” - dar campania lui Harris a făcut presiuni pentru o altă rundă de la încheierea primei lor confruntări.

Pentru Trump ar fi a treia, pentru că el a avut deja o dezbatere cu Joe Biden, candidatul inițial al democraților, actual președinte în exercițiu.

În dimineața de după prima lor dezbatere, Trump a declarat pentru „Fox & Friends” că este „mai puțin înclinat” să participe la o nouă confruntare cu Harris. Săptămâna trecută, însă, le-a spus reporterilor că ar putea fi deschis unei alte dezbateri „dacă ar avea dispoziția potrivită”.

Harris a decis sâmbătă să scrie pe contul său de la rețeaua X că va accepta cu plăcere o a doua dezbatere, la 23 octombrie. Vicepreședintele l-a etichetat pe Trump în postare, adăugând: „Sper că @realDonaldTrump mi se va alătura”.

Aceasta ar fi a doua dezbatere moderată de CNN după confruntarea dintre președintele Biden și Trump, care a stârnit apeluri pentru ca președintele să se retragă din cursa pentru 2024.

„Donald Trump nu ar trebui să aibă nicio problemă în a fi de acord cu această dezbatere”, a declarat președintele campaniei democrate, Jen O'Malley Dillon. „Este același format și aceeași configurație ca dezbaterea CNN la care a participat și pe care a spus că a câștigat-o în iunie, când a lăudat moderatorii, regulile și ratingurile CNN”.

CNN a oferit campaniilor un format similar dezbaterii din iunie, în care cei doi candidați vor răspunde întrebărilor timp de 90 de minute, fără public în studio.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 20 de ani, e iubita fiului unui interlop arestat și câștigă o avere în fiecare lună. Tatăl ei a scos oamenii pe străzi

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lavrov susține că Putin are simțul umorului. „A fost o glumă” când a spus că o susține pe Kamala Harris

Melodia inspirată de tentativa de asasinare a lui Donald Trump, locul I în topul descărcărilor

Campania Kamalei Harris a cheltuit de trei ori mai mult decât Donald Trump în august

Secret Service admite că agenții săi au încălcat protocoalele de securitate când Trump a fost împușcat. Se lasă cu sancțiuni

Partenerii noștri