Live

Iranul îndeamnă Hezbollah să lovească Israelul „în profunzime” și să nu se limiteze la ținte militare

Data actualizării: Data publicării:
Fuad Shukr, comandantul Hezbollah eliminat de Israel. Sursă foto: X

Iranul a declarat sâmbătă că aliatul său Hezbollah ar trebui să lovească Israelul „în profunzime” şi „să nu se limiteze la ţinte militare”, ca răspuns la asasinarea şefului militar al mişcării islamiste libaneze.

Fuad Shukr, liderul militar al Hezbollah, a fost ucis marţi seara într-un raid aerian israelian împotriva unei clădiri din suburbiile de sud ale Beirutului care a provocat moartea altor şase persoane, inclusiv cinci civili.

Într-un discurs susţinut joi, liderul partidului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a promis că va răspunde acestei „agresiuni” împotriva bastionului Hezbollah din capitala libaneză, stârnind temeri cu privire la o nouă escaladare.

După această lovitură, „ne aşteptăm ca Hezbollah să aleagă mai multe ţinte şi (să lovească) în profunzime (Israelul)”, a declarat sâmbătă reprezentanţa Iranului la ONU, citată de agenţia oficială Irna.

Hezbollahul şiit, un aliat al grupării islamiste palestiniene Hamas şi susţinut de Iran, a avut aproape zilnic schimburi de focuri cu armata israeliană de-a lungul graniţei israeliano-libaneze de la începutul războiului din Fâşia Gaza pe 7 octombrie, declanşat de atacul fără precedent al Hamas asupra Israelului.

„Hezbollah şi regimul (israelian) au observat anumite linii pe care atacul (de marţi seara) le-a depăşit”, a spus reprezentanţa iraniană.

De acum înainte, mişcarea libaneză „nu îşi va mai limita răspunsul la ţinte militare”, a adăugat ea.

Iranul şi Hamasul au acuzat, de asemenea, Israelul de asasinarea, miercuri, la Teheran, a liderului politic al mişcării islamiste palestiniene, Ismail Haniyeh, şi au promis că vor riposta.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ambasadorul Iranului în Liban a rămas fără un ochi, după ce i-a explodat pagerul

Guvernul de la Budapesta susține că pagerele explozive folosite într-un atac asupra Hezbollah în Liban nu au fost fabricate în Ungaria

Iranul, furios după exploziile a mii de pagere în Liban: „Asasinat în masă”

Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Partenerii noștri