Live

Hezbollah anunță moartea a încă unui comandant. Nordul Israelului este atacat cu rachete

Data actualizării: Data publicării:
Locul în care a căzut racheta Hezbollah. Foto: Profimedia Images

Milițiile șiite libaneze proiraniene Hezbollah anunță moartea unui alt membru, ucis „pe drumul spre Ierusalim”, termenul lor pentru agenții uciși în atacuri israeliene, scrie Times of Israel. Decesul acestuia ridică la cel puțin 501 numărul morților din gruparea proiraniană în timpul confruntărilor cu Israelul care au loc din octombrie anul trecut. În același timp, nordul Israelului se află sub un atac susținut cu rachete din partea Hezbollah.

Circumstanțele morții comandantului nu au fost publicate de Hezbollah.

Anunțul vine după atacul israelian de vineri asupra Beirutului, care l-a ucis pe un lider de vârf al Hezbollah, Ibrahim Aqil, și pe cel puțin alți 15 ofițeri.

Mii de membri Hezbollah au fost, de asemenea, răniți săptămâna aceasta când pagere și walkie-talkie utilizate de gruparea teroristă au explodat, într-un presupus atac israelian.

Hezbollah anunţase sâmbătă moartea unui al doilea comandant de-al său în atacul aerian israelian de vineri în suburbia sudică a capitalei libaneze Beirut, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Mişcarea şiită libaneză a afirmat că Ahmed Mahmoud Wahbi condusese până la începutul acestui an operaţiunile militare ale unităţii de elită Radwan în sprijinul Hamas.

Fără căpetenii

Potrivit Hezbollah, în atacul israelian de vineri au fost ucişi 15 dintre combatanţii săi, dintre care cel mai important era şeful unităţii Radwan, Ibrahim Aqil.

Mişcarea şiită libaneză a confirmat vineri seara că Israelul l-a ucis pe unul dintre liderii săi importanţi, Ibrahim Aqil.

Eliminați în atacul israelian. Sursa: ynetnews.com

Anterior, un purtător de cuvânt al armatei israeliene declara că avioane de luptă ale armatei aerului au efectuat o lovitură ţintită eliminându-l pe Ibrahim Aqil, şeful unităţii operaţiunilor Hezbollah, comandantul unităţii Radwan.

Atacul israelian de vineri în suburbiile de sud a Beirutului  s-a soldat cu 31 de morţi, inclusiv trei copii, şi 68 de răniţi, a anunţat sâmbătă ministrul libanez al Sănătăţii, Firass Abiad.

Potrivit unei surse apropiate Hezbollah, lovitura a vizat o întâlnire ”în subsol” a comandamentului forţei de elită a mişcării, unitatea al-Radwan.

Acest raid constituie o noua lovitură pentru Hezbollah după o serie de explozii mortale, atribuite Israelului, care au vizat sistemele sale de transmisie în această săptămână şi au făcut, în total, 39 de morţi şi mii de răniţi.

Atac cu rachete asupra nordului Israelului

Hezbollah a lansat un atac extins cu rachete în toată regiunea din nordul Israelului. O rachetă a căzut în apropierea orașului Safed. Nu au fost raportate victime.

Din cauza rachetelor doborâte de israelieni, au izbucnit incendii în mai multe puncte din nord, ceea ce a determinat trimiterea mai multor echipe de pompieri pentru a elimina focarele. Sirenele puteau fi auzite în multe comunități mici adiacente graniței libaneze, potrivit ynetnews.com.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 20 de ani, e iubita fiului unui interlop arestat și câștigă o avere în fiecare lună. Tatăl ei a scos oamenii pe străzi

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Planul rușilor până la iarnă: lovituri asupra instalaţiilor nucleare din Ucraina. Serviciile secrete ucrainene știu ce va fi vizat

De ce lanțul de aprovizionare global ar putea fi compromis după atacurile cu pagere și walkie-talkie-uri capcană din Liban și Siria

Cine este Ibrahim Aqil, ținta loviturii israeliene asupra Beirutului: lider militar Hezbollah căutat și de americani

Portul Odesa a fost atacat cu rachete de către ruși. O navă civilă sub pavilion Antigua a fost avariată

Partenerii noștri