Live

Guvernul sirian a reluat bombardamentele în regiunile controlate de rebeli, deja afectate de cutremur

Data publicării:
Nord-vestul Siriei, controlat de rebeli, a fost cea mai afectată regiune de cutremurele din 6 februarie. Foto: Profimedia Images

Forţele guvernamentale din Siria au bombardat rebelii din nord-vestul țării, fiind raportate şi schimburi de focuri în noaptea de joi spre vineri, acestea fiind primele confruntări înregistrate după seismul ce a devastat regiunea pe 6 februarie, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează Agerpres.

Nord-vestul Siriei, una dintre regiunile cele mai afectate de seismul care a lovit Turcia şi Siria, se află sub controlul insurgenţilor ce se opun guvernului de la Damasc al preşedintelui Bashar al-Assad.

Potrivit OSDO, forţele guvernamentale siriene au bombardat zone de periferie ale oraşului Atareb controlat de rebeli. Aceasta a coincis cu ciocniri implicând mitraliere între forţele guvernamentale şi cele ale rebelilor la frontiera din apropiere, adaugă organizaţia.

Directorul OSDO, Rami Abdulrahman, a declarat că 235 de oameni din Atareb şi din zonele învecinate au murit în seism.

Peste 4.400 de oameni au fost ucişi în acest seism în nord-vestul Siriei, potrivit unei agenţii a ONU, în această regiune fiind înregistrată cea mai mare parte a deceselor din Siria cauzate de cutremurul devastator.

Guvernul şi rebelii sirieni s-au confruntat şi în altă zonă din nord-vestul Siriei, lângă oraşul Saraqeb aflat sub controlului regimului de la Damasc, în timp ce forţele guvernamentale au bombardat periferiile a două sate în provincia Hama, a mai anunţat OSDO, citat de Reuters.

Reuters nu a putut verifica însă din surse independente aceste informaţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu situaţia oamenilor din nord-vestul Siriei, unde mulţi se simt abandonaţi în condiţiile în care livrările de ajutoare ajung aproape invariabil în alte părţi ale zonei extinse afectate de dezastru.

Conflictul din Siria a ucis până acum sute de mii de persoane, a strămutat peste o jumătate din populaţia acestei ţări şi a forţat milioane de oameni să se refugieze peste hotare de la începutul lui, în 2011.

Peste patru milioane de oameni depindeau deja de ajutoare umanitare în nord-vestul Siriei înainte de seism.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a cerut o măsură radicală, înaintea pronunțării deciziei de un trilion de euro: ”Să oprească tot. Mulți vor muri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac israelian asupra unor clădiri rezidențiale din Damasc. Cel puțin 15 morți și mai mulți răniți

Distrugătoarele americane din Marea Roșie au respins un atac masiv de rachete și drone venit din partea rebelilor Houthi

Cum arată sistemul de avertizare timpurie în caz de tsunami, montat de România în largul Mării Negre. INFP: „Risc de tsunami există”

Pericol de tsunami în Marea Neagră, în urma unor cutremure puternice. Când s-a produs ultimul eveniment (INFP)

Partenerii noștri