Live

Donald Trump și-a făcut cont pe TikTok. Când era președinte voia să interzică platforma, dar s-a răzgândit

Data actualizării: Data publicării:
Trump a postat deja un videoclip pe contul său de TikTok sâmbătă seara. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, și-a făcut cont pe TikTok, platforma socială deținută de gigantul tech chinez ByteDance și pe care a încercat să o interzică atunci când era la Casa Albă. Recent, s-a răzgândit și a spus că dacă ar fi blocată în SUA i-ar întrista pe copii, care ar „înnebuni” fără TikTok.

Conform Reuters, Trump a postat deja un videoclip pe contul său de TikTok sâmbătă seara. Videoclipul îl arată pe Trump salutând fanii la un eveniment sportiv din Newark, New Jersey.

Contul, numit ”Președintele Donald J. Trump”, cu adresa @realdonaldtrump, a strâns rapid peste 450.000 de urmăritori.

ByteDance contestă în instanțe o lege americană care a intrat în vigoare în aprilie și care îi impune să vândă TikTok până în ianuarie, anul viitor, sau platforma va fi interzisă în SUA.

Casa Albă spune că vrea doar să fie schimbat proprietarul din China, din motive de securitate națională, nu să interzică TikTok.

Încercarea lui Trump de a interzice TikTok în 2020, când era președinte, a fost blocată de instanțe.

El a spus în martie, anul acesta, că platforma reprezintă o amenințare la securitatea națională, dar că interzicerea ei i-ar „înnebuni” pe copii și nu va face decât să întărească Meta, compania lui Zuckerberg care deține Facebook, platformă pe care Trump a criticat-o puternic.

Și Joe Biden și-a făcut cont pe TikTok în luna februarie.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Joe Biden se reuneşte cu familia pentru a discuta despre viitorul său politic, după dezbaterea dezastruoasă cu Trump (NBC)

„Dragă Joe, a venit momentul să te retragi”. Un prieten din copilărie al lui Biden îi cere acestuia să renunțe la cursa prezidențială

Ce spun votanții americani indeciși după prestația dezastruoasă a lui Biden în dezbatere (Reuters)

Trump anunță că va scoate din nou SUA din Acordul Climatic de la Paris dacă câștigă alegerile

Partenerii noștri