Live

Donald Trump promite că fertilizarea in vitro va fi decontată de stat sau de companiile de asigurări, dacă e ales președinte

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Candidatul republican Donald Trump a anunţat joi că este în favoarea decontării fertilizării in vitro pentru cuplurile din Statele Unite, astfel încât ţara să poată avea „mai mulţi copii”, în condiţiile în care tema politicii în privinţa avortului este, poate, cel mai vulnerabil punct al conservatorilor, relatează AFP preluată de News.ro.

„În timpul unei preşedinţii Trump, statul sau compania dumneavoastră de asigurări va plăti toate costurile legate de IVF (fertilivarea in vitro)”, a declarat el la un miting de campanie în Michigan.

Problema fertilizării in vitro este deosebit de sensibilă şi extrem de politică în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Deoarece Curtea Supremă a SUA a pus capăt garanţiei constituţionale a dreptului la avort în 2022, susţinătorii dreptului la avort au fost îngrijoraţi de faptul că reproducerea asistată medical, în special fertilizarea in vitro, ar putea fi afectată.

În februarie, o instanţă din statul foarte conservator Alabama a decis că embrionii congelaţi sunt „copii”, iar mai multe clinici specializate au anunţat că îşi suspendă activitatea în urma acestei hotărâri. Cazul, direct legat de dezbaterea privind avortul, a ajuns rapid în topul temelor din campania electorală. Acesta ilustrează o anumită nelinişte în cadrul taberei conservatoare, care se pretinde a fi hotărât „pro-viaţă”. Pentru unii, suspendarea fertilizării in vitro este în contradicţie cu apărarea familiei şi a valorilor tradiţionale. „Vrem mai mulţi copii”, a justificat, joi, Donald Trump.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scriitorul John Grisham ia apărarea unui condamnat la moarte: „Texasul este pe cale să execute un alt om nevinovat”. Cazul Roberson

Pachete suspecte cu pudră albă, trimise oficialilor electorali din cel puțin șase state din SUA. FBI face anchetă

Trump dă vina pe Joe Biden și Kamala Harris după noua tentativă de asasinat

Planul SUA pentru a descuraja China în regiunea Indo-Pacific: Bombe QUICKSINK ieftine, mobile și mortale

Partenerii noștri