Live

Video Cum reușesc ucrainenii să intercepteze și să distrugă dronele rusești cu ajutorul dronelor-kamikaze

Data actualizării: Data publicării:
Dronă de recunoaștere rusească doborâtă cu ajutorul unei drone-kamikaze ucrainene. Sursa gif: X/Twitter

Militarii ucraineni au publicat pe rețelele sociale o înregistrare video inedită care arată o veritabilă „competiție” între operatorii a două drone kamikaze care interceptează și distrug o dronă de recunoaștere a Rusiei.

Conform surselor ucrainene, dronele-interceptor ale Kievului au urmărit și distrus o dronă „de recunoaștere Zala” folosită pe scară largă de militarii ruși.

Dronele au schimbat complet războiul modern și au devenit o componentă-cheie în conflictul din Ucraina, dovedindu-se a fi o armă esențială pe câmpul de luptă modern.

Aparatele fără pilot sunt folosite atât ca vehicule de recunoaștere, cât și ca arme letale împotriva blindatelor inamice sau a trupelor de pe teren. Încep, de asemenea, să apară tot mai multe înregistrări cu drone FPV („kamikaze”) folosite la interceptarea și disrugerea cu succes a altor drone inamice. De altfel, soldații ucraineni s-au perfecționat din ce în ce mai mult în pilotarea de la distanță a acestor vehicule aeriene, astfel încât au ajuns la performanțe nebănuite cu ceva timp în urmă.

Liderii de la Kiev își propun ca Ucraina să producă „peste un milion de drone” în 2024. Ucraina poate produce peste 3 milioane de drone într-un an, dar pentru a atinge această țintă are nevoie de finanțare din partea partenerilor internaționali, a declarat ministrul adjunct al industriilor strategice ucrainene. Totodată, Vladimir Putin a declarat recent că Rusia a crescut producția de drone de aproximativ 10 ori, până la aproape 1,4 milioane de unități în acest an.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin susține că Ucraina s-a adresat Rusiei cu propuneri de două ori, prin intermediul Turciei. De ce nu s-a ajuns la o înțelegere

Atac masiv cu drone asupra Kievului. Armata lui Putin a lansat 63 de aparate de zbor fără pilot

Ce câștigă Coreea de Nord din trimiterea de soldați pe frontul din Ucraina, alături de armata lui Putin

Olaf Scholz, despre invitarea Ucrainei să adere la NATO: „O ţară aflată în război nu poate absolut deloc să devină membră”

Partenerii noștri