Live

Boris Johnson: Guvernul britanic nu are ca obiectiv îndepărtarea lui Putin de la putere

Data publicării:
Boris Johnson. Foto: Profimedia Images

Marea Britanie se concentrează pe protejarea și ajutorarea ucrainenilor care suferă din cauza războiului și nu intenționează să-l îndepărteze de la putere pe Vladimir Putin, a spus, miercuri, prim-ministrul Boris Johnson, conform Reuters.

Declarația lui Johnson vine la puțin timp de la o declarație controversată a președintelui Statelor Unite, Joe Biden, care spunea că Putin „nu mai poate rămâne la putere”, în contextul invaziei rusești în Ucraina.

Ulterior, președintele american a clarificat spunând că discursul său a reflectat doar indignarea sa la adresa deciziei Rusiei de a invada țara vecină.

Întrebat de comentariile lui Biden, Johnson a declarat că „înțelege frustrările pe care oamenii le au față de Putin”.

„Dorința de a schimba un guvern nu este, în sine, una dezonorantă. Acesta este, de multe ori, obiectivul politicii democratice”, a mai spus prim-ministrul Regatului Unit.

„Totuși, lucrurile să fie foarte clare – acesta nu este obiectivul guvernului Regatului Unit și este foarte important ca toată lumea să înțeleagă acest lucru. Pur și simplu acționăm pentru a ajuta poporul ucrainean și pentru a-i apăra de violențe barbare”, a concluzionat Boris Johnson.

Johnson cere „intensificarea sancţiunilor” până la retragerea totală a rușilor din Ucraina

O încetare a focului în războiul dintre Rusia şi Ucraina nu ar fi un motiv suficient pentru ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei, a declarat Boris Johnson în faţa unei comisii parlamentare.

„În opinia mea, ar trebui să continuăm să intensificăm sancţiunile până la plecarea ultimului soldat rus din Ucraina”, a adăugat el.

Întrebat dacă aceasta vizează şi Crimeea anexată de Moscova în 2014, Johnson a răspuns: „Aşa cum am spus, până când toate aceste trupe ruseşti vor părăsi Ucraina„”.

În acelaşi timp, premierul britanic a apreciat că ar trebui gândită o „reformă completă a întregului sprijin oferit unor ţări precum Georgia şi Ucraina”, astfel încât în loc să li se ofere o perspectivă de aderare completă la NATO, ţările occidentale să le înarmeze pentru ca Rusia să nu le poată invada.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina aprobă utilizarea unui vehicul ciudat pentru forțele sale armate. Numele lui este Taha

Războiul lui Putin poate provoca un dezastru în Rusia: Moscova riscă să rămână fără resurse esențiale stocate din perioada sovietică

Ucraina ar putea primi câteva zeci de tancuri Abrams tocmai de la capătul lumii

UE vrea să acorde Ucrainei 35 de miliarde de euro, împrumut finanțat din activele Rusiei blocate în Europa

Partenerii noștri