Live

Bloggerii militari ruși se laudă că un avion MiG-31 a prins în ambuscadă două aparate F-16 exact când încercau să decoleze

Data publicării:
Foto: Profimedia

Rapoarte din presa rusă susțin că cel puțin două avioane de luptă ucrainene F-16 au fost prinse într-o ambuscadă în timp ce încercau să decoleze de pe aeroportul Starokostiantiniv din vestul Ucrainei. Se presupune că acest atac a fost executat de un interceptor supersonic rus Mikoyan MiG-31.

Aceste rapoarte, datate 26 septembrie a.c., se referă la recentul atac rusesc asupra aeroportului din vestul Ucrainei.

Cu toate acestea, raportul zilnic al Ministerului rus al Apărării pentru 26 septembrie nu menționează un astfel de incident. Majoritatea mass-mediei ruse fac trimitere la canalul Telegram Voenno Delo [Afaceri militare], care este o sursă rusă. Acest cont nu oferă detalii suplimentare cu privire la atac. Acesta a declarat: „Pe aeroportul Starokostiantiniv, două avioane de luptă F-16 donate de Olanda au fost lovite în timp ce încercau să decoleze. De asemenea, la baza aeriană se aflau Su-24. Lovitura a fost efectuată printr-o ambuscadă aeriană a patru MiG-31K ale forțelor aeriene ruse”.

Potrivit resursei ruse Top War, „în jurul orei 10:00, ora Moscovei, pe canalele Telegram și în comunitățile de monitorizare ucrainene au început să apară informații despre o alertă aeriană deasupra țării din cauza decolării unui MiG-31K rusesc care transporta rachete hipersonice «Kinzhal».”

Top War raportează informații neconfirmate cu privire la evenimentele recente.

Potrivit surselor lor, au fost menționate explozii la aeroportul Starokostiantiniv din regiunea Khmelnitski și la Kiev. În jurul orei 11:00, ora Moscovei, a fost declarată o altă alertă aeriană, observatorii notând alte explozii în apropierea aceluiași aeroport militar din Khmelnitskii. În plus, canalele locale Telegram au raportat explozii în Kiev. Forțele aeriene ucrainene au confirmat că Ucraina a fost vizată de rachete hipersonice.

Într-un alt raport neconfirmat de revista Military Watch, se afirmă că un atac asupra unei baze aeriene din Ucraina a dus la distrugerea a patru avioane de luptă F-16 recent livrate. Această informație a fost completată de surse rusești care afirmă că rachetele balistice Kinzhal au vizat un aerodrom din Starokonstantiniv, în vestul Ucrainei.

Conform unor rapoarte confirmate, aviația rusă continuă să vizeze cu prioritate diferite baze militare aeriene ucrainene, unde este de presupus că s-ar putea ascunde aparatele F-16. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că alte surse nu au susținut încă afirmațiile revistei Military Watch conform cărora avioanele de luptă F-16 au fost afectate de atac.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Bijuteria” de 500.000.000 $, devastată de inundații! Cel puțin 8 oameni au murit. FOTO Imaginile dezastrului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Serviciile secrete britanice: loviturile ucrainene asupra Tihorețk și Toropeț vor cauza probleme de aprovizionare pentru forțele ruse

Explozii și incendii în mai multe regiuni din Rusia, după un atac ucrainean cu peste o sută de drone

Expert în securitate: „Occidentul ar trebui să își stabilească propriile linii roșii, nu doar să le accepte pe cele ale lui Putin”

Vladimir Putin a trimis lupi pe linia frontului din Ucraina. Ce plan are dictatorul de la Kremlin

Partenerii noștri