Live

Video Biden insistă că rămâne în cursa pentru Casa Albă. L-a numit pe Trump o amenințare la adresa democrației

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden spune că nu renunță la candidatură. FOTO: Profimedia Images

Într-un discurs scurt, dar ferm, după cum l-a apreciat The New York Times, președintele american Joe Biden a insistat, vineri, că rămâne în cursa pentru realegerea sa la Casa Albă. El a respins din nou presiunile care se fac asupra sa de a se retrage din cursă, mai ales după dezbaterea pe care a avut-o cu contracandidatul său republican, Donald Trump. Propriii săi colegi i-au cerut acest lucru, notează CNN.

„Am avut o dezbatere săptămâna trecută. Nu pot spune că e cea mai bună prestație a mea. A fost multă speculație. Ce va face, va rămâne în cursă, se va retrage. Candidez și voi câștiga din nou”, a spus Biden.

„Încearcă să mă dea afară din cursă. Rămân în cursă. Îl voi învinge din nou pe Donald Trump”, a spus Biden, într-un discurs agresiv, vineri, în Wisconsin, un stat cheie, subliniind că nu vrea să lase dezbaterea cu Trump, în care a avut multe momente în care părea confuz, să șteargă „ani de muncă”. „Când ești doborât la pământ, te ridici”. ”Suntem în Wisconsin cu un singur scop. Vom câștiga acest stat”, a mai spus Biden.

”Sunt nominalizatul acestui partid (Partidul Democrat -n.r) pentru că milioane de democrați ca voi au votat pentru mine la alegerile primare din întreaga Americă”, a mai spus președintele, promițând că rămâne în cursă și îl învinge pe Donald Trump.

În timp ce se îmbarca la bordul aeronavei Air Force One pentru o vizită în Wisconsin la un eveniment de campanie al democraților, Biden a fost întrebat de reporteri dacă îl poate învinge pe rivalul său republican.

„Da”, a răspuns președintele în exercițiu.

Scurtul discurs a dat startul unui weekend care ar putea fi o pauză pentru campania electorală a președintelui Biden, scrie The New York Times.

Capacitatea lui Joe Biden de a duce la îndeplinire un nou mandat de preşedinte al SUA a fost pusă sub semnul întrebării după dezbaterea electorală cu Donald Trump de la sfârşitul lunii trecute, existând voci în tabăra democrată care au cerut ca partidul să fie reprezentat de un alt candidat la scrutin.

Vineri seară, cotidianul american The Washington Post a scris că senatorul american Mark Warner încearcă să adune un grup de senatori democrați pentru a-i cere lui Joe Biden să părăsească cursa prezidențială după dezbaterea catastrofală pentru el de săptămâna trecută. Informația vine de la două persoane care au dorit să-și păstreze anonimatul, care au informații directe despre acest efort colectiv democrat.

Încă de vinerea trecută CNN scria că „mai mulți lideri democrați se gândesc să ceară retragerea lui Joe Biden”, iar Lloyd Doggett a devenit marți primul deputat democrat din SUA care i-a cerut public lui Joe Biden să se retragă din cursa pentru Casa Albă.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ana Birchall şi-a depus candidatura independentă la prezidenţiale

Cristian Diaconescu şi-a depus candidatura independentă la prezidenţiale

Noul șef al Executivului de la Tokyo, în primul său discurs: "Ucraina de astăzi ar putea prefigura Asia de Est de mâine"

Bruce Springsteen o susţine pe Kamala Harris şi îl consideră pe Trump „cel mai periculos candidat prezidenţial din viaţa mea”

Partenerii noștri