Live

Belarusul a trimis mai multe trupe și avioane la granița cu Ucraina. „Faptul că dronele sunt ciuma secolului XXI este evident

Data actualizării: Data publicării:
Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, aliat al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Foto/ Profimedia Images.jpg

Minskul a anunțat că a trimis avioane, forțe de apărare aeriană și arme la granița sa cu Ucraina, suplimentând forțele de acțiune, la numai o zi după ce președintele belarus Aleksandr Lukașenko a declarat că a desfășurat aproape o treime din forțele armate în regiune, relatează Reuters.

„Grupul a crescut semnificativ, iar în acest moment sunt de serviciu la granițele de sud ale țării noastre”, a declarat comandantul Forțelor Aeriene și Apărării Aeriene din Belarus, general-maior Andrei Lukianovici, pentru postul de stat CTV.

Aviația, forțele de rachete antiaeriene și trupele radiotehnice au fost dislocate la graniță, a spus Lukianovici, potrivit unei transcrieri furnizate pe site-ul CTV.

Acuză Kievul de politici agresive

Președintele Aleksandr Lukașenko – un aliat loial al președintelui rus Vladimir Putin – a acuzat Kievul de politici agresive.

Ucraina a declarat că nu a observat o creștere numerică a trupelor belaruse la graniță și a numit declarațiile lui Lukașenko „retorice” menite să-l mulțumească pe Putin, care a folosit Belarus ca rampă de lansare pentru a-și începe invazia în Ucraina în februarie 2022.

Moscova numește războiul o „operațiune militară specială”. Kievul și aliații săi spun că este o încercare imperialistă neprovocată de acaparare de pământ, care de atunci a ucis mii și a strămutat milioane de ucraineni, transformând orașele în moloz.

Lukianovici a declarat pentru CTV că Belarus se așteaptă, de asemenea, la mai multe livrări de avioane militare de la Moscova în acest an și că Minskul depune eforturi pentru a-și consolida sistemele antidrone.

„Faptul că dronele sunt ciuma secolului 21 este evident”, a spus Lukianovici. „Aceasta este o durere de cap, pe care, cred, vom găsi mijloacele să o contracarăm”.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

„Înaltă trădare”: 15 ani de închisoare pentru un angajat ucrainean din sectorul apărării, acuzat că oferea Rusiei informații secrete

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Parlamentul georgian adoptă o lege controversată inspirată de Rusia care interzice „propaganda relaţiilor homosexuale şi incestului”

Partenerii noștri