Live

Aviația rusă anunță că desfășoară pentru prima dată în conflictul cu Ucraina avionul stealth de generația a cincea Su-57s modernizat

Data publicării:
TASS raportează că Su-57, împreună cu Su-34 și Su-35, formează o parte esențială a operațiunilor de luptă centrale ale Rusiei. Foto: Profimedia

Aviația rusă a anunțat că desfășoară pentru prima dată în războiul ucrainean un avion Su-57s Felon „modernizat”. UAC (aviația militară rusă) a confirmat neoficial implicarea în conflict a aparatului Su-57 Felon, „un avion de vânătoare stealth de generația a cincea”. El se alătură astfel mai popularelor Su-34 Fullback și Su-35 Flanker-E.

Într-o declarație pentru agenția de presă de stat TASS, UAC a subliniat că avionul de luptă Su-57 este capabil să îndeplinească misiuni chiar și în condiții de apărare aeriană inamică densă, datorită caracteristicilor sale avansate de stealth și supraviețuire. Biroul de proiectare Suhoi continuă să lucreze la îmbunătățirea și extinderea capacităților sale de misiune în Districtului Militar de Nord, scrie BulgarianMilitary.

Deși nu au fost dezvăluite detalii privind îmbunătățirile aduse avioanelor de luptă Su-57 desfășurate în Ucraina, declarațiile din acest an ale producătorului rus sugerează un accent pe această fază de îmbunătățire a producției.

De exemplu, UAC afirmă că, începând din 2024, Su-57 va fi propulsat de motorul Izdeliie 30. Această actualizare promite o tracțiune mai bună și o eficiență sporită a consumului de combustibil în comparație cu vechile motoare AL-41F1.

Într-o altă actualizare semnificativă pentru 2024, UAC evidențiază progresele în avionica Su-57. Avionul dispune acum de un sistem radar de ultimă generație cu o rază de detecție extinsă și capacități superioare de urmărire a țintelor. În plus, UAC susține o actualizare a tehnologiei stealth pentru 2024.

TASS raportează că Su-57, împreună cu Su-34 și Su-35, formează o parte esențială a operațiunilor de luptă centrale ale Rusiei.

Este posibil, totuși, ca declarația rușilor să vină puțin cam târziu. La începutul lunii iunie a acestui an, agenția de informații a Ucrainei, GUR, a raportat că forțele ucrainene au lovit cu succes un Suhoi Su-57 rusesc, un avion de luptă de ultimă generație, la baza aeriană rusă de la Akhtubinsk, la 589 km de linia frontului. GUR a furnizat chiar și imagini din satelit pentru a-și susține afirmația.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Consiliul Europei, îngrijorat de un amestec al Rusiei în viitoarele alegeri din Republica Moldova

Letonia limitează folosirea limbii ruse pe piaţa muncii şi o interzice pe ecranele ATM-urilor bancare

Fostul șef al armatei Republicii Moldova a fost pus sub învinuire pentru spionaj în favoarea Rusiei

Incendiul de la uriașul depozit de muniții din Rusia, vizibil din satelit. Rușii: „Situația e sub control, focul provine de la o dronă”

Partenerii noștri