Autoritățile din Hawaii caută în continuare victimele incendiului. 388 de nume ale dispăruților au fost făcute publice
Autoritățile din Hawaii au publicat o listă cu 388 de nume ale persoanelor dispărute în urma incendiilor din Maui. Autoritățile speră că publicarea numelor „va ajuta la anchetă”, informează The Guardian.
Lista persoanelor cunoscute despre care se crede că ar fi dispărute în urma incendiului a fost întocmită de FBI, care a declarat marți că există între 1.000 și 1.100 de persoane pe o listă preliminară a celor nedescoperiți.
„Astăzi lansăm această listă de nume pentru că știm că va ajuta la anchetă”, a declarat John Pelletier, șeful poliției din Maui.
„Știm, de asemenea, că, odată ce aceste nume apar, poate provoca și va cauza durere oamenilor ai căror cei dragi sunt enumerați. Nu este un lucru ușor de făcut, dar vrem să ne asigurăm că facem tot ce putem pentru a face această investigație cât mai completă și amănunțită posibil.”, a precizat acesta.
Deși a existat o fluctuație a numărului despre care se crede că au murit în incendiu, numărul oficial de morți în incendiul din 8 august, care a devastat cea mai mare parte a orașului istoric de coastă Lahaina, este încă 115 de persoane.
Echipele au cercetat dărâmăturile orașului și au făcut descoperiri sumbre de fragmente osoase și părți ale corpului. Maui a declarat că au fost identificate un total de 46 de persoane, Tony Takafua, în vârstă de șapte ani, care a fost identificat joi, devenind primul copil victimă confirmată a incendiului. Și teama este că multe dintre victime sunt copii.
Incendiul a fost aprins de vânturile unui ciclon, care era în desfășurare la zeci de kilometri depărtare, și a fost alimentat de condițiile recente de căldură și secetă, agravate de criza climatică, precum și de răspândirea ierburilor inflamabile, neindigene.
Un alt vinovat, a fost indicat joi de orașul Maui, care a intentat un proces împotriva Hawaiian Electric pentru că a permis focului să se aprindă. În acuzații se susține că o gestionare greșită „intenționată și rău intenționată” a liniilor electrice a provocat dezastrul, compania de utilități fiind acuzată că a ignorat avertismentele despre vremea care întrunea condițiile izbucnirii de incendii.
Hawaiian Electric a spus că este „o dezamăgire că Maui a ales această cale litigioasă, în timp ce ancheta este încă în desfășurare”.
Incendiul, cel mai mortal astfel de dezastru care a lovit SUA în cel puțin un secol, a lăsat o sarcină uriașă autorităților să reconstruiască Lahaina și să aibă grijă de cei strămutați.
Joe Biden, care a vizitat ce a mai rămas din oraș, a spus că „dezastrul este copleșitor”, dar guvernul federal va ajuta „atâta timp cât este nevoie”.
Editor : M.I.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News