Live

Armata israeliană anunță uciderea unui important lider al Hamas

Data publicării:
Armata israeliană anunță uciderea unui important lider al Hamas Foto: Profimedia Images

Armata israeliană a anunțat, duminică, uciderea unui important comandat al mișcării palestiniene islamiste Hamas într-un raid din sudul Fâșiei Gaza, potrivit Agerpres, care citează AFP și Reuters.

„Armata israeliană a aerului l-a lovit şi eliminat pe comandantul brigăzii Hamas din Khan Younis, Rafa Salama, în zona Khan Younis", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Salama era „unul dintre complicii apropiați ai lui Mohammed Deif, comandatul aripii militare a Hamas”.

„Lovitura a fost efectuată într-o zonă închisă gestionată de Hamas şi unde, conform informaţiilor noastre, erau prezenţi doar terorişti Hamas şi nu se afla niciun civil'', a adăugat armata israeliană, potrivit sursei citate.

Anterior, Israel a anunțat că are în vizor doi lideri Hamas de rang înalt, Mohammed Deif și Rafa Salama, adică șeful aripii militare și comandantul Hamas din zona Khan Younis, considerați drept „doi organizatori ai masacrului din 7 octombrie”, atunci când a avut loc atacul din Israel.

Ministerul Sănătății din Gaza a anunțat că raidul în care a fost ucid liderul din Hamas a omorât 92 de palestinieni, printre victime fiind inclusiv femei și copii.

Un lider palestinian a anunțat, sub protecția anonimatului, că Mohammed Deif este în viață: „Este bine şi supraveghează direct operaţiunile Brigăzilor al-Qassam (ramura armată a Hamas - n.r.) şi rezistenţa”

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

WSJ: Rusia câștigă cel puțin un miliard de dolari din grâul furat de la ucraineni

Ucraina invită ONU și Crucea Roșie în regiunea rusă Kursk. Care este motivul demersului diplomatic

Zelenski spune că lui Putin îi e frică de ruși. Ce l-ar forța pe liderul de la Kremlin să renunțe la războiul cu Ucraina

Hezbollah și rebelii Houthi au atacat Israelul. O rachetă cu rază lungă de acțiune din Yemen a declanșat sirenele de raid aerian

Partenerii noștri