Live

Virgil Popescu: România este interesată de producerea de energie eoliană offshore

Data actualizării: Data publicării:
Energia eoliană offshore este produsă de grupuri de turbine eoliene amplasate în mare. Foto: Profimedia Images

România este interesată de creşterea procentului energiei regenerabile în ponderea mixului energetic, inclusiv prin producerea de energie eoliană offshore, a transmis vineri ministrul Energiei, Virgil Popescu, informează Agerpres.

"Astăzi am avut o întâlnire de lucru şi cu Francesco La Camera - directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), în care ţara noastră este membră, cu ocazia participării la cea de-a XIII-a sesiune a Adunării. Am transmis că România este interesată de creşterea procentului energiei regenerabile în ponderea mixului energetic, inclusiv prin producerea de energie eoliană offshore", a scris ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

Energia eoliană offshore este produsă de grupuri de turbine eoliene amplasate în mare, în apropierea coastelor sau mai departe de țărm.

Ministrul Energiei a mai spus că este preocupat și de reglementarea şi aplicarea soluţiilor inovatoare pentru decarbonare şi răcire, dar şi de soluţiile tehnologice noi pentru decarbonizarea transportului, pentru a fi incluse în planul de lucru al IRENA.

"Iar toate aceste soluţii să fie detaliate în cadrul unor ateliere de lucru pe care să le organizăm în parteneriat cu IRENA, inclusiv la Bucureşti, alături de parteneri internaţionali şi din regiunea noastră. De asemenea, am discutat şi despre planurile şi ţintele pe care ni le-am asumat ca ţară pentru a produce şi consuma cât mai multă energie verde. Directorul general IRENA mi-a transmis că susţine România", a mai notat Popescu.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

(P) Predictibilitate și sustenabilitate cu contractele Green PPA de la ENGIE

„Sfârșitul unei ere”. Marea Britanie devine primul stat G7 care renunță la energia din cărbune

România vrea neutralitate climatică până în 2045. Ce promite Ministerul Energiei în a doua versiune PNIESC

Virgil Popescu, fostul ministru al Energiei: Nu există risc de blackout, iar cine susţine asta este interesat doar să creeze panică

Partenerii noștri