Live

VIDEO La un pas de tragedie pe calea ferată: Două trenuri, unul de marfă și unul de călători, s-au oprit față în față pe aceeași linie

Data publicării:
Două trenuri, unul de marfă și unul de călători, care veneau din sens opus pe aceeași linie s-au oprit unul în fața celuilalt

La un pas de o tragedie. Două trenuri, unul de marfă și unul de călători, care veneau din sens opus pe aceeași linie s-au oprit unul în fața celuilalt. Cele două trenuri au fost dirijate pe aceeași linie între stațiile Drăgănești Olt și Fărcașele. Garniturile s-au oprit la timp, susține CFR SA, datorită mecanicilor de tren, care au trimis semnale luminoase unul spre altul.


Traficul feroviar a fost reluat în condiţii de siguranţă între staţiile Drăgăneşti Olt - Fărcaşele, pe firul II, la ora 16:55, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

"Pentru eliberarea firului II, trenul de călători IR 348 a fost retras în staţia Fărcaşele la ora 16:25, iar garnitura de marfă la ora 16:43, traficul fiind reluat în condiţii de siguranţă pe firul II, la ora 16:55", precizează sursa citată.

În urma incidentului feroviar înregistrat între staţiile Drăgăneşti Olt şi Fărcaşele, patru trenuri de călători au ajuns în staţiile de destinaţie cu întârzieri cuprinse între 106 minute şi 175 de minute, a mai precizat CFR SA. Este vorba despre IRN 348 (Arad - Bucureşti Nord) - 175 de minute, IR 1691 (Bucureşti Nord - Timişoara) - 171 de minute, IR 1596 (Craiova - Bucureşti Nord) - 106 minute şi R 9016 (Craiova - Roşiori Nord) - 129 de minute.

Anterior, CFR SA a anunţat că traficul feroviar a fost închis temporar pe intervalul Roşiori Nord - Caracal, după ce două trenuri, unul de marfă şi unul de călători, au fost expediate pe acelaşi fir de circulaţie între staţiile Drăgăneşti Olt şi Fărcaşele, cele două garnituri oprindu-se însă în condiţii de siguranţă, în baza indicaţiilor de oprire ale semnalelor luminoase.

În urma acestui eveniment, trei trenuri de călători au fost oprite temporar în staţiile adiacente intervalului Drăgăneşti Olt - Fărcaşele: IR 1691 (Bucureşti Nord - Timişoara) - în Dragăneşti Olt; IR 1596 (Craiova - Bucureşti Nord) - în Caracal; R 9016 (Craiova - Roşiori Nord) - în Fărcaşele.

La rândul său, CFR Călători a transmis, la momentul respectiv, că trenul IR 348 Arad - Craiova - Bucureşti Nord staţionează în parcurs între staţiile Fărcaşele şi Stoieneşti, mecanicul trenul executând frânarea acestuia ca urmare a unor probleme ce ţin de dirijarea traficului de către CFR SA. În tren erau aproximativ 250 de călători, potrivit CFR Călători.

O echipă AGIFER va investiga şi va stabili cauzele care au condus la producerea acestui incident.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Haos pe calea ferată în Austria și Cehia, din cauza inundațiilor catastrofale provocate de Ciclonul Boris

Elevii mai au gratuitate la transportul cu trenul până pe 30 septembrie 2024, pe baza vizei școlare de anul trecut

CFR anunță întârzieri de până la două ore pentru mai multe trenuri de călători. Ce rute sunt afectate

O furtună a blocat traficul feroviar în nord-vestul țării. Întârzieri și de patru ore la trenurile spre litoral

Partenerii noștri