Live

VIDEO. „Drumul morții”, din ce în ce mai periculos pentru șoferi. Specialist: Asfaltul s-a mutat cu tot cu dungile de marcaj

Data actualizării: Data publicării:
Drumul este din ce în ce mai periculos pentru că după lunile de vară a apărut un nou risc.. Foto: Captură Digi24 TV

„Drumul morții”, așa cum e supranumit Drumul Național 2, a mai curmat astăzi două vieți la câțiva pași de Capitală. Drumul este din ce în ce mai periculos pentru că după lunile de vară a apărut un nou risc. Temperaturile uriașe au înmuiat stratul de uzură, care s-a mișcat pe tronsoane întregi, sub greutatea TIR-urilor încărcate. Deși par mărute, denivelările sunt extrem de periculoase, spun specialiștii în siguranță rutieră, pentru că mașina poate derapa foarte ușor la viteze mai mari.

Două persoane au murit luni dimineață, după ce mașina lor s-a înfipt într-o autoutilitară pe Drumul Național 2, în localitatea Șindrilița.

La 200 de kilometri, câteva ore mai târziu, alte două mașini s-au ciocnit în comuna Bizighești, din Vrancea, iar o persoană a fost rănită grav. Drumul de o bandă și jumătate, la care se adaugă și viteza excesivă provoacă astfel de accidente. În ultimele săptămâni a apărut un alt pericol.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Așa arată linia discontinuă în localitatea Movilița de pe DN2. Deși șoferii sunt tentați că creadă că marcajul a fost vopsit strâmb din prima, de fapt acesta s-a mișcat în zilele de caniculă sub greutatea mașinilor de mare tonaj.

Emil Gătej, specialist siguranță rutieră: E bitum, care la căldură puternică se înmoaie, devine mai flexibil, sub greutatea camioanelor el ajunge să plece de la locul lui.

Mișcarea asfaltului se simte în special din mașină.

Pe timp de ploaie mașina poate fi scăpată de sub control mult mai repede

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: În acest moment am o viteză de 70km/h, nici nu aș putea să merg mai tare pentru că în această zonă asfaltul este extrem de denivelat și aș putea să derapez.

Emil Gătej, specialist siguranță rutieră: Asfaltul s-a mutat cu tot cu dungile de marcaj, iar în aceste zone, aceste denivelări mărunte suprasolicită sistemul de suspensii, iar la viteză produc pierderi ale aderenței pe una dintre roțile mașinii.

Șoferii spun că au simțit denivelările sub roți, dar nu știu ce le provoacă.

Bărbat: Numai un seism care a venit, poate...
Reporter: De la ce credeți că sunt așa ?
Bărbat: Probabil că așa le-au lipit...

Specialiștii în siguranța rutieră avertizează să fim foarte atenți în zonele unde există astfel de denivelări în perioada următoare pentru că pe timp de ploaie mașina poate fi scăpată de sub control mult mai repede.

Reporter: Alexandra Dinu / Operator: Cristi Ionescu

Editor : L.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Al doilea accident grav pe „Drumul morții” în 24 de ore. Doi oameni au murit după ce o ambulanță și o mașină s-au ciocnit

Cum s-a produs tragedia de pe „Drumul morții”, în care a murit o familie întreagă. Gestul făcut de șofer înainte de accident

O familie întreagă a pierit pe „Drumul morții”, la Suceava: a intrat cu mașina într-o cisternă și a luat foc. Imaginile tragediei

„Nu au mai putut face nimic”. Mărturie șocantă după accidentul din Suceava în care au murit 5 persoane, inclusiv un copil de 3 ani

Partenerii noștri