Cele două noi avioane TAROM au fost rulate patru ani de Malayesia Airlines
Două aeronave Boeing 737-800 New Generation au aterizat la interval de două minute şi au primit botezul pe pe pista aeroportului Henri Coandă. Sunt noile achiziţii ale TAROM, cumpărate în leasing, după ce au fost rulate mai mult de 4 ani de compania Malaysia Airlines.
Pilot TAROM, despre zborurile anulate: „Nu a fost o grevă mascată. A fost o reacţie la condiţiile pe care le avem”
Blocajul TAROM: Compania vrea să mărească salariile angajaților
Ciolacu negociază vânzarea de acțiuni TAROM la companii din Qatar și EAU
MAE: Zborurile din Israel către România nu sunt restricționate
Cum arată cel mai nou aeroport din România
Aterizare de urgență pe aeroportul Otopeni, după ce comandantul aeronavei și-a pierdut cunoștința în timpul zborului
Incident pe aeroportul Otopeni
100 de români, blocați pe aeroportul din Amman
Avionul care îi va aduce acasă pe românii din Africa de Sud a decolat
Aeronavele nou intrate în flotă în Anul Centenarului poartă numele “Mihai Viteazul” şi “Alexandru Ioan Cuza”. TAROM va plăti peste doi ani o rată lunară de 300.000 dolari pentru fiecare avion, urmând ca în acest an societatea de stat să achiziţioneze alte cinci avioane. De asemenea, cele două avioane Airbus A310, scoase din circuit în ultimii doi ani, au fost deja vândute unei firme armene pentru circa 5 milioane euro, iar luna viitoare vor fi livrate.
Aeronavele Boeing au fost achiziţionate în leasing operaţional de la compania Boeing, pentru o perioadă de şapte ani, în baza evaluării ofertelor primite din piaţă.
Aeronavele noi pot transporta până la 160 de pasageri pe o distanţă maximă de 2.300 de mile nautice (4.259,6 km).
Anul trecut, alte două aeronave Boeing 737-800 NG au intrat în flota companiei. Acestea au fost preluate în leasing pe 10 ani de la proprietarul avioanelor, compania Air Lease, şi botezate "Marea Unire" şi "Sarmizegetusa".
Aeronavele au 16 locuri la clasa business, scaune echipate cu prize USB, ecrane pentru entertainment montate în tetierele scaunelor şi alte facilităţi pentru confortul pasagerilor. În plus, pentru anul 2018, TAROM a prevăzut o sumă de 440,25 milioane lei pentru investiţii, potrivit bugetului aprobat la finalul lunii martie de Guvern.
În 2016, TAROM a raportat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), iar societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News