Guvernul Italiei extinde represiunea ONG-urilor care salvează migranții: 10 mii de euro amendă pentru piloți și confiscarea aeronavelor

Data publicării:
Medevac operation on board of Open Arms rescue vessel in Italy - 25 Jul 2023
Guvernul Italiei a făcut din ce în ce mai dificilă misiunea organizațiilor de caritate care salvează migranți pe mare. Sursa foto: Profimedia Images

Italia va aplica amenzi de până la 10 mii de euro piloților de aeronave care caută bărci de migranți aflate în pericol, potrivit unui proiect de decret guvernamental. Administrația de dreapta a prim-ministrului Giorgia Meloni a promis că va bloca sosirile ilegale, lucrând cu guvernele africane pentru a bloca plecările și construind centre pentru migranți în Albania, scrie Reuters.

Guvernul condus de Meloni a făcut din ce în ce mai dificilă misiunea organizațiilor de caritate de a-și opera navele, limitând numărul de salvări pe care le pot efectua pe mare, confiscându-le în porturi și forțându-le adesea să facă ocoluri uriașe pentru a aduce migranții la țărm.

Potrivit decretului, aeronavele „care pleacă sau aterizează în Italia și care desfășoară activitate în scopul căutării și salvării” trebuie să informeze imediat autoritățile cu privire la orice urgență și să respecte ordinele acestora.

Nerespectarea acestui lucru ar putea duce la confiscarea aeronavei pentru 20 de zile și, în cazul încălcării repetate a regulilor, chiar la confiscarea aeronavei.

Mișcarea vine după o primă restricție în mai, când Italia a interzis avioanelor folosite de organizațiile de caritate pentru a urmări bărcile migranților să folosească aeroporturile din apropierea rutelor de transport maritim. Organizațiile de caritate au reacționat cu indignare, iar unii nu au respectat măsura.

Noul decret prevede, de asemenea, o reprimare a fraudei în cadrul sistemului de vize de migranți. Meloni a denunțat frauda ca dovadă că grupurile criminale s-au infiltrat în sistem pentru a acorda vize celor care nu au dreptul.

Decretul spune că angajatorii care în ultimii trei ani au prezentat o cerere de angajare a unui muncitor străin, dar nu au dat curs acesteia niciodată, ceea ce poate indica fraudă, nu vor putea aplica din nou.

Italia a crescut anul trecut cotele pentru vizele de muncă pentru cetățenii din afara UE la un total de 452.000 pentru perioada 2023-2025, o creștere de aproape 150% față de cei trei ani anteriori. În 2019, înainte de pandemia de COVID-19, Italia a emis doar 30.850 de vize.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Economia Rusiei începe să șchiopăteze după un sprint surprinzător, în ciuda sancțiunilor internaționale
Digi FM
Cea mai veselă familie de la Hollywod. Kate Hudson, superbă alături de mama ei, celebra Goldie Hawn, și de...
Pro FM
Lana Del Rey s-a căsătorit cu Jeremy Dufrene, la o lună după ce și-au confirmat relația. Imagini de la nunta...
Film Now
Al Pacino și-a ajutat iubita cu 54 de ani mai tânără să sufle în lumânările de pe tort. Imagini inedite de la...
Adevarul
Scurgeri periculoase misterioase la o secțiune a Stației Spațiale Internaționale. NASA: „Risc major pentru...
Newsweek
Dispar 2 tipuri de pensie! Milioane de pensii, recalculate. Care pensionari vor lua bani în plus?
Digi FM
Sandra Bullock, omagiu emoționat adus regretatei actrițe Maggie Smith: Mi-a făcut viața mai dulce
Digi World
5 semne alarmante care îți indică că o aplicație mobilă nu este de încredere
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
Matt LeBlanc, fotografiat în LA, după ce s-a spus că foștii colegi din „Friends” își fac griji pentru el. Cum...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...