Live

Marcel Ciolacu, despre PNRR: Este exclus ca România să pierdă vreun euro. Nu mai merge cu şmecheria în 2024

Data publicării:
Foto: Marcel Ciolacu, prim-ministrul României / Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, despre tranşa numărul 3 din PNRR, că este exclus ca România să pierdă vreun euro, menționând că, dacă am fi avut nişte miniştri mai implicaţi şi care ar fi înţeles că nu mai merge cu şmecheria în 2024, acum n-am fi avut această problemă.

Premierul a făcut declarații vineri despre PNRR. Marcel Ciolacu a spus că este exclus ca România să piardă banii. 

Nu riscăm să pierdem niciun euro. Sunt două sume la Ministerul Transporturilor. E ceea cu metroul de la Cluj şi încă o sumă pe nu ştiu ce erate, care nu au fost transmise din SEAP, ceva foarte tehnic, pe care le-am trimis din nou în discuţie, la nivelul tehnic. Dar amândouă sunt pe loan, sunt pe împrumut. Cu alte cuvinte, România nu pierde niciun leu, niciun euro din granturi”, a spus premierul Marcel Ciolacu despre discuţiile cu Comisia Europeană, pe tranşa nr 3 din PNRR.

Şeful Executivului a precizat că este un delay de şase luni de zile ca să fie închise procedurile și a spus că cei de la companiile de la Minsterul Transporturilor şi AMEPIP şi-au dat demisia şi speră că vor fi demisii şi la Energie.

Eu vă spun un singur lucru. Tot ce era la companii, la Transporturi, şi-au dat toţi demisia imediat. Tot ce era la AMEPIP şi-au dat imediat demisia unde am fi putut pierde bani. Sperăm ca şi la Energie să se întâmple acelaşi lucru. Oricum, declanşez proceduri la toate. Oricum aducem companie. Oricum am cerut la Comisia Europeană chiar să-mi trimită un expert în selecţia pe 109. Este exclus ca România să pierdă vreun euro. Dacă am fi avut nişte miniştri mai implicaţi şi care ar fi înţeles că nu mai merge cu şmecheria în 2024, acum n-am fi avut această problemă”, a mai comentat premierul.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A lăsat mașina primită de la Ion Țiriac în parcare, iar acum a spus ce lecție de viață a învățat după medalia de la JO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul Ciolacu mărește, din nou, alocațiile copiilor: 800 de lei pentru copiii sub 2 ani și peste 300 de lei pentru cei mai mari

Ciolacu, despre demisia Laurei Vicol: „Mi se pare corect gestul făcut de către dânsa”

Sebastian Burduja: „Avem toate argumentele pentru a continua să-i protejăm pe români de creșterea prețurilor la energie”

Replica lui Ciolacu după ce liderii PNL au spus că rămân la guvernare pentru a păzi PSD să nu fure alegerile

Partenerii noștri