VIDEO. Dragnea, despre înfrângerea PSD la vot pe legea offshore. „Nu am avut ce face”
Un amendament al PNL privind stabilitatea taxării companiilor care exploatează resursele offshore din Marea Neagră s-a strecurat în forma votată de Parlament. „Nu am avut ce face”, spune șeful PSD, Liviu Dragnea.
Cum arată și cum funcționează instalația care transformă apa murdară în energie
Centralele de apartament vor fi interzise
7 lei/kwh după expirarea plafonului din momentul de față
Insula mică din Grecia care a devenit un magnet pentru turiști
Cine trebuie să depună declarații pentru preț plafonat la energie
Cât a ajuns "plinul" la mașina electrică
Statul n-are bani pentru plafonarea facturilor
Iohannis: Energia se va scumpi în continuare
Boloș: Trebuie să valorificăm și energia verde
Amendamentul,despre care acum Liviu Dragnea spune că e inutil, cere: ”Titularilor acordurilor petroliere referitoare la perimetrele petroliere offshore, aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a prezentei legi, li se aplică pe toată perioada derulării acestora nivelul de redevenţă, cotele procentuale de redevenţă petrolieră, pragurile de producţie brută aferentă acestor cote şi regimul fiscal specific aplicabil activităţii de explorare, dezvoltare şi abandonare, desfăşurate în baza acordurilor existente la data intrării în vigoare la prezentei legi”.
Șeful PSD minimalizează importanța amendamentului. „Prezența acelui amendament practic nu aduce nimic in plus în legătură cu stabilitatea (...) investitorii pot da in judecată România”, a spus Dragnea după vot. El a precizat că s-a consultat cu avocați. În plus el afirmă că amendamentul se aplică doar celor care au în prezent acorduri de exploatare și că astfel ar apărea o discriminare față de cei care în viitor vor beneficia de acorduri noi de exploatare. ”PSD nu și-a schimbat optica”, a spus el. Șeful PSD s-a declarat satisfăcut de faptul că alte măsuri susținute de partidul său au trecut la vot. Printre acestea obligativitatea ca 50% din gazele extrase să fie vândute pe piața din România și deducerea a 30% din investițiile făcute, la calculul impozitului pe profit, față de 50% cât erau alte propuneri.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News