De ce România nu reușește să țină muncitorii străini în țară: Din 100.000 de angajați aduși anul trecut, 65.000 au plecat
România va angaja 100.000 de muncitori străini în 2025. O soluție parțială pentru criza de pe piața muncii, mai ales în condițiile în care anul trecut au fost angajați tot o sută de mii de străini, dar au și plecat aproximativ 65.000 de angajați.
Număr-record de muncitori străini în România
Cât de greu este să vii să muncești în România?
Românii care merg la muncă în Germania ar putea fi obligați să se vaccineze
Accident pe șantier. Muncitorii lansează acuzații grave
Muncitorii străini, fericiți că se pot vaccina în România
Terenurile României se transformă în deșert. Statul nu știe suprafața afectată
Badantă româncă, condamnată la închisoare, după ce a obținut un testament fraudulos de la bărbatul pe care îl îngrijise
Ironie la adresa lui Trump: Președinta Mexicului propune ca SUA să se numească „America Mexicană”
Mărturii din infernul din Los Angeles
În 2024, aproape 100.000 de persoane din afara Uniunii Europene au fost angajate în România. În același timp, aproximativ 65.000 au plecat din țara noastră.
Sisi Di este cântăreț stradal din Sri Lanka și a venit în România în urmă cu doi ani. În drumul spre o carieră muzicală, el s-a angajat ca livrator în Capitală.
-Da, acesta este noul meu loc de muncă, este chiar bine. Cu cântatul este mai greu decât ca livrator.
Abraham este și el livrator. A venit în România pentru a-și ajuta familia rămasă în Nigeria, iar aici câștigă mai bine decât ar face-o în țara sa natală.
-Job-ul este bun pentru mine. Pot să mă întrețin pe mine și familia mea din Nigeria. Este bine, pentru că țara este... este o țară pașnică
În ultimii 4 ani, pe teritoriul României a fost permis accesul a 350.000 de angajați din afara Uniunii Europene, însă anul 2024 s-a încheiat cu nici 150.000 de muncitori străini în evidențe.
Ana Călugăru - reprezentant platformă recrutare: Mulți dintre candidații asiatici privesc România ca pe o țară de tranzit pentru alte țări și vor la rândul lor să plece spre alte țări sau destinații din Europa de Vest. Asta ar fi o explicație. O altă explicație ar fi aceea că sunt domenii în care nu au reușit să se integreze foarte bine.
Cele mai multe locuri de muncă libere sunt construcții, HoReCa și livrări.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News