Live

Ryanair amenință să oprească toate zborurile din Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:

Compania aeriană Ryanair amenință că toate avioanele sale din Marea Britanie vor rămâne la sol, dacă Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană, și le-a cerut politicienilor și alegătorilor să se răzgândească în privința Brexitului, scrie The Telegraph.

Foto: Shutterstock

Șeful Ryanair, Michael O'Leary, a declarat că vrea să „creeze o oportunitate” prin care să îi facă pe oameni să își dea seama că nu vor mai avea parte, de acum încolo, vacanțe ieftine. El a declarat, într-o întâlnire de la Bruxelles, că avioanele Ryanair nu vor mai decola din Marea Britanie după Brexit, dar a precizat că o astfel de măsură extremă va fi una temporară.

„Cred că este în interesul nostru - nu pentru o perioadă lungă de timp - ca avioanele să rămână la sol. Am ajuns în faza în care trebuie să îl convingem pe alegătorul britanic că a fost mințit în campania pro Brexit. I s-a promis că va putea părăsi UE și că totul va rămâne la fel. Adevărul e că nu poți părăsi UE, da, este alegerea ta, dar lucrurile se vor schimba cu totul”, a spus O'Leary.

El a avertizat că va apărea „o criză reală” în aviație, pentru că vor exista multe întreruperi, amânări sau anulări în cazul zborurilor dintre Marea Britanie și statele membre ale Uniunii Europene.

„Când ajungi să îți dai seama că nu vei mai avea parte de vacanțe ieftine în Portugalia, Spania sau Italia, că trebuie să conduci până în Scoția sau Irlanda și să iei avionul de acolo, poate vom începe să regândim dezbaterea privind Brexitul”, a adăugat el.

Directorul executiv al companiei EasyJet, Johan Lundgren, aflat și el la dezbatere i-a spus lui O'Leary că „dacă voi rămâneți la sol, avioanele noastre vor zbura”, în timp ce directorul companiei Lufthansa a declarat că „în teorie, dacă putem folosi această industrie pentru a le arăta ce decizie greșită au luat, asta ar fi un lucru bun”.

Michael O'Leary a avertizat în repetate rânduri că multe companii aeriene vor fi forțate să își anuleze serviciile începând cu martie 2019 dacă negocierile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană nu ajung la o concluzie până în septembrie 2018, pentru că planificarea zborurilor se face în avans cu șase luni.

Pe de altă parte, secretarul britanic al Transporturilor nu s-a arătat foarte îngrijorat de posibilitatea ca avioanele să rămână la sol, spunând că „este în interesul tuturor” să mențină o piață deschisă în aviație.

Deși sediul Ryanair se află în Dublin, Irlanda, aeroportul Stanstead din Londra este cel mai popular. De aici decolează cele mai multe avioane ale companiei, spre 180 de destinatii, cu 50 mai multe curse decât pe orice alt aeroport unde operează Ryanair. Aeroportul din Dublin se află pe al doilea loc, urmat de Milano Bergamo, Brexelles Charleroi și Girona, aeroportul din apropiere de Barcelona.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

American Airlines testează o tehnologie de îmbarcare care semnalează persoanele care sar peste rând

Un avion Ryanair a luat foc înainte de decolarea de pe un aeroport din Italia

Haos pe aeroportul Bergamo din Italia, după ce o anvelopă a unui avion Ryanair a explodat în timpul aterizării

Un cuplu din Hong Kong a primit interdicție de la o companie aeriană după ce a hărțuit o femeie care și-a rabatat scaunul în avion

Partenerii noștri