Un cuplu din Hong Kong a primit interdicție de la o companie aeriană după ce a hărțuit o femeie care și-a rabatat scaunul în avion

Data publicării:
cathay pacific
Compania Cathay Pacific a interzis un cuplu din Hong Kong de la călătoriile cu avioanele sale. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

O chinezoaică s-a plâns pe rețelele sociale că a fost hărțuită de un cuplu, așezat în spatele ei în timpul unui zbor, după ce și-a rabatat scaunul. Postarea a atras o dezbatere încinsă pe rețelele de socializare. După scandalul din avion, care a inclus semne obscene și plesnituri, compania Cathay Pacific a interzis celor două persoane din Hong Kong să mai zboare cu aeronavele sale.

Chinezoaica s-a plâns pe rețelele sociale că a fost hărțuită de cuplul așezat în spatele ei pe un zbor Cathay Pacific, după ce și-a înclinat scaunul, scrie BBC. Compania de transport aerian a transmis, duminică, că a adăugat cuplul pe lista sa cu pasageri interziși la zborurile sale, spunând că are „o politică strictă de toleranță zero” față de comportamentele care nu respectă ceilalți pasageri.

Postarea chinezoaicei pe platforma de socializare Xiaohongshu, care a surprins video o parte a confruntării, a strâns 194.000 de aprecieri luni dimineață și a atras reacții mixte online. Incidentul a avut loc pe un zbor de la Hong Kong la Londra pe 17 septembrie.

În postarea ei, chinezoaica și-a amintit cum cuplul de vârstă mijlocie - un soț și o soție - o acuzase că le-a obstrucționat vederea la televizorul din avion și i-a cerut să-și îndrepte scaunul.

Când a refuzat, soția și-a întins picioarele și le-a pus pe cotierele scaunului ei, apoi a început să o certe în cantoneză (un dialect al limbii chineze, vorbit în sudul Chinei) și să o plesnească pe braț, susține femeia.

Când și-a dat seama că nu știu să vorbesc cantoneză, a început să-mi spună „fata de pe continent” pe un ton derogatoriu”, a spus ea.

Soțul, care era așezat chiar în spatele ei, i-a „împins frenetic” spătarul scaunului, a spus femeia. Videoclipul ei arăta scaunul vibrând.

O altă scenă a arătat-o pe soție ridicând degetul mijlociu spre femeie. Femeia a cerut apoi ajutor de la o însoțitoare de bord, care i-a sugerat să-și îndrepte scaunul.

Am fost șocată pentru că nu era ora mesei, totuși însoțitorul de bord a vrut să fac compromisuri”, a spus femeia. „Am respins sugestia”.

Mai mulți pasageri care au asistat la incident au criticat comportamentul cuplului din Hong Kong: „Este prea mult. Câți ani ai? De ce agresezi o fată tânără?”

Dacă vor mai mult spațiu, ar fi trebuit să plătească pentru locuri de primă clasă”, a scris o persoană. Câțiva comentatori s-au grăbit să apere reputația Hong Kong-ului, unul spunând „majoritatea oamenilor din Hong Kong sunt amabili, acest cuplu este o excepție”.

De asemenea, postarea a declanșat o dezbatere dacă înclinarea scaunului de avion este o practică acceptabilă. Mai mulți utilizatori au spus că ar trebui să fie în regulă, având în vedere că capacitatea de înclinare este o funcție încorporată a scaunelor, dar alții au spus că poate deveni inconfortabil când pasagerii din față își înclină scaunele prea mult.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România în care garsonierele sar de 100.000 de euro. Nimeni nu-și mai permite o locuință aici
Digi FM
Andreea Bănică, dezamăgită după vacanța în Grecia: „Nu mai este ce a fost odată!” Ce a nemulțumit-o pe artistă
Pro FM
Iubita lui Mick Jagger, despre diferența de vârstă de 44 de ani dintre ei: „Nu mă gândesc la asta, oamenii...
Film Now
Filmul care învinge „Transformers One” într-o cursă neaşteptat de strânsă în box office-ul nord-american
Adevarul
Turistă din Cehia, despre România: ”Din cauza creșterii standardului de viață, dispare o parte din...
Newsweek
Cine e românca ce a luat Premiul Nobel pentru cel mai mare experiment din istorie? Neștiută în țară
Digi FM
Ce pensie are Theodor Stolojan. Fostul premier nu s-a ferit să dezvăluie ce sumă încasează lunar: „Am fost...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
Foștii colegi din „Friends” își fac griji pentru Matt LeBlanc. „Recenta tragedie le-a arătat cât de scurtă și...
UTV
Brad Pitt si iubita sa, Ines de Ramon, stralucesc la premiera filmului „Wolfs” in Hollywood, alaturi de...