Live

Studiu. 2019 ar putea aduce un nou record în istoria pieţei rezidenţiale din Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Getty Images

În ciuda apetitului în scădere pentru achiziţii, ansamblurile rezidenţiale apar ca ciupercile după ploaie, mai ales în Capitală. Drept urmare, 2019 ar putea aduce un nou record în istoria pieţei rezidenţiale din Bucureşti şi împrejurimi, arată cel mai recent studiu SVN România.

Anul trecut a fost deja cel mai prolific an din istoria pieţei rezidenţiale din Bucureşti, stabilindu-se un nou record de după Revoluţie, cu peste 11.000 de unităţi livrate.

Anul acesta, experţii se aşteaptă ca recordul să fie bătut. Peste 20.000 de locuinţe se află în acest moment în diferite etape de construcţie, atât în Bucureşti, cât şi în localităţile limitrofe. Dintre acestea, aproximativ 14.000 ar putea fi livrate până la sfârşitul anului stabilindu-se astfel recordul absolut post-Revoluţie.

Tot în premieră în istoria modernă a pieţei rezidenţiale, locuinţele destinate clasei medii vor deţine în acest an ponderea majoritară. Asta după zeci de ani în care locuinţele care ţinteau segmentul mass market au dominat piaţa.

Totuşi, chiar dacă sunt mai multe locuinţe livrate, dezvoltatorii nu mai înregistrează aceleaşi ritmuri rapide de vânzare ca în anii trecuţi. Aşa că se pot trezi cu un portofoliu foarte mare de locuinţe pentru care nu există şi o cerere la fel de consistentă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un sat din Italia oferă case la prețul de un dolar americanilor supărați de rezultatul alegerilor din SUA

Orașul de mâine. Centrele urbane multifuncționale - un pas spre pierderea a cât mai puțin timp în trafic

Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele sociale: „E inclusă și statuia, cu cal cu tot”

Paradoxul românilor proprietari: 96% dintre respondenții unui studiu dețin cel puțin o locuință, dar cei mai mulți nu stau în ea

Partenerii noștri