Live

De ce sunt colorate clădirile Guvernului și Palatul Parlamentului în verde, marți seară

Data publicării:
clădirile Guvernului și Palatul Parlamentului vor fi iluminate în verde pentru susținerea bolnavilor. Sursa foto: Facebook/Guvernul României

Palatul Parlamentului și Palatul Victoria sunt iluminate în culoarea verde, marți, 17 septembrie, ca parte a unei campanii de a atrage atenția asupra celor ce suferă de sindromul Leigh, o boală ce afectează cu precădere copiii sub trei ani, informează Asociația „Prietenii Lui Ștefi”. 

Acțiunea face parte dintr-o campanie internațională, iar, în România, a fost susținută de Camera Deputaților și Guvernul României, cu ocazia Săptămânii Mondiale de Conștientizare a Bolilor Rare, care se termină pe 22 septembrie.

Acțiunea de iluminare a clădirilor emblematice din Capitală este un semn de sprijin pentru copiii care suferă de această boală, dar și pentru familiile lor, cercetători și terapeuți, transmite Asociația. Cei mai predispuși sunt copiii cu vârste între două luni și trei ani.

Deși nu există un tratament care să vindece boala, se folosesc medicamente pentru ameliorarea simptomelor și întârzierea bolii. 

Concret, sindromul Leigh afectează una din 40.000 de nașteri și provoacă, printre altele, întârziere în dezvoltare, slăbiciune musculară, dificultăți de coordonare a mișcărilor, probleme respiratorii, probleme cardiace, modificări ale gândirii și comportamentului, pierderea vederii, convulsii și probleme digestive. 

În ciuda cazurilor rare ale persoanelor care supraviețuiesc o perioadă îndelungată, majoritatea copiilor afectati nu au șanse să trăiască, până la vârsta adultă, și gravitatea bolii poate varia de la un caz la altul.

Este prima ediție a campaniei de conștientizare și a fost inițiată la nivel global de Cure Mito Foundation și organizată în România de Asociația „Prietenii Lui Ștefi”, o organizație non-profit creată de părinții unui copil diagnosticat cu Sindromul Leigh. 

Editor : Andreea Stanciu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Filmul atacului de la Parlament, povestit de un martor: Au fost trei incendii. „Dacă nu știi spațiul, nu ai cum să te duci așa”

Comandamentul pentru energie se întruneşte la Palatul Victoria. Ciolacu: „Ne aşteaptă în continuare o vară provocatoare”

Surse: Ședința Coaliției de la Palatul Victoria s-a terminat fără o decizie privind prezidențialele. PNL s-a retras de la negocieri

Marcel Ciolacu va discuta cu salariaţii din Guvern care protestează: Am să fac un teambuilding ca să ne cunoaştem mai bine

Partenerii noștri