Exclusiv Filmul atacului de la Parlament, povestit de un martor: Au fost trei incendii. „Dacă nu știi spațiul, nu ai cum să te duci așa”

Data actualizării: Data publicării:
Incendiu provocat la Palatul Parlamentului.
Incendiu provocat la Palatul Parlamentului. Sursa: captură video

Bărbatul care a aruncat cu lichid inflamabil și a provocat un incendiu la Palatul Parlamentului a acționat ca și cum cunoștea spațiul. Un angajat al Parlamentului a fost de acord să povestească filmul atacului, așa cum l-a trăit, pentru Digi24. Sub protecția anonimatului, acesta a spus că intrarea aceea din Casa Poporului este nesecurizată și un asemenea atac s-ar putea repeta oricând.

-Am crezut ca e un moment din ăsta, în care a fost un ghiozdan rătăcit. Şi când am ajuns în sala de expoziţie am văzut că ardea magazinul şi l-am văzut pe domnul acesta care mergea spre ieșire.

-Ce v-a atras atenţia la el?

-Nu știu ce să zic că mi-a atras atenţia la el, pur şi simplu i-am făcut o fotografie, nici măcar nu ştiu de ce. Doar că stătea, mergea cu capul în jos, aşa, şi mi s-a părut foarte suspect. Stătea cu capul în jos, avea geanta aceea pe care o ţine în faţă şi mi s-a părut ciudat.

-A aruncat cu benzină?

-Nu cu benzină, cu o soluţie care nu mirosea. Avea o sticlă de lapte care nu avea miros, pentru că toți colegii mei au crezut că aruncă cu apă. Vă dați seama că dacă ar fi avut miros s-ar fi sesizat cineva de când a aruncat la zona de cafeterie pe prăjituri și pe canapele.

-Și apoi a dat foc cu brichetă?

-Da, i-a spus colegului de la cafeterie să plece, să iasă. I-a spus ceva de genul că „ți-aș sugera să ieși” sau „te-aș sfătui să pleci” sau ceva de genul, după care a dat foc. Și colegii mei s-au apucat să stingă incendiul în zona de cafeterie după care, în același timp, un coleg deja stingea primul incendiu în spate la garderobe. Iar la magazin a ars foarte mult pentru că sunt produse textile, acelea au ars cel mai mult. Adică în spate, a văzut un turist că iese fum și s-au dus și l-au stins repede. La bar, au stins și acolo, și la magazin, colega mea de la magazin era la bar și a văzut ce s-a întâmplat și s-a dus să își închidă magazinul.

Până să ajungă, sunt câțiva metri până acolo, trebuie să faci așa, o buclă. S-a trezit cu domnul în magazin care arunca cu... ea a avut impresia că el aruncă cu apă. Și a dat și pe ea. După care a scos bricheta și a dat foc. Iar ea, în momentul în care a văzut că au luat foc, au văzut că sunt inflamabile toate de acolo și ea se știa că era udă, a avut atac de panică. Și nu putea să iasă și cumva, din disperare, l-a împins și a ieșit.

Angajatul mai spune că nu există controale de securitate în zona în care s-a produs accidentul.

-Această sală este nesecurizată de ani de zile. Asta se putea întâmpla oricând! Era o chestiune de zile, de ore, de minute, de ce vreți! Se putea întâmpla orice, oricând! Imaginați-vă, cum vii așa și te apuci să dai foc în trei locuri diferite. Cum? Părea că știe ce face, dacă s-a dus la panoul electric acolo în spate, apoi s-a dus la bar, după care s-a dus în magazin... dacă nu știi spațiul nu ai cum să te duci așa, te-ai plimbt un pic pe acolo. O fi venit mai devreme! Cumva știa despre ce e vorba.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul bizar surprins într-o imagine care derutează oamenii și...
Digi FM
Petra, tânăra nevăzătoare care știe 6 limbi străine, s-a căsătorit în Grecia: „Nu-mi vine să cred că sunt...
Pro FM
Lora, primele imagini de la cununia civilă. Cântăreața s-a căsătorit cu Ionuț Ghenu după nouă ani de relație
Film Now
Filmul selectat să reprezinte Franţa la Oscaruri în 2025. Zoe Saldana și Selena Gomez, în distribuție
Adevarul
Cu ce se ocupă Octavian Bellu, la 8 ani după ce a renunțat la lotul național de gimnastică. În ce țară s-a...
Newsweek
De ce a fugit Luminița Dobrescu, prima laureată Cerbul de Aur, din țară. ”Oferta de la Securitate.”
Digi FM
Fiica Andreei Marin vrea să plece din România. "O susțin cu tot sufletul, dar nu-mi e ușor"
Digi World
Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de...
Digi Animal World
O vulpe și un bursuc, prietenii neobișnuiți ai unui câine. Imaginile adorabile te vor topi
Film Now
Cum arată și ce face astăzi Frances Fisher, mama lui Rose din „Titanic”. Actrița are o fiică împreună cu...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei