Video Crește frica din cauza schimbărilor climatice. Oamenii ajung la psiholog din cauza „anxietății ecologice”
Anxietatea ecologică, adică frica față de schimbările climatice ori dezastre naturale, devine un fenomen. Acest tip de neliniște ne afectează după ce vedem imagini cu dezastre sau intrăm în contact cu informații despre catastrofe naturale. Psihologii spun că oamenii suferă din cauza lipsei de siguranță pe care o simt în astfel de situații.
În Europa a fost mai cald decât în Sahara
2024 ar putea aduce alte recorduri
Avertisment sumbru la summitul pentru climă, din Dubai
Vară în calendar, toamnă în termometre. La Vârful Omu au fost 0,4 grade marți
Ministrul Mediului: Sudul României se transformă într-un deșert Sahara
Scene apocaliptice în nordul Italiei după caniculă
Cum ar arăta emisiile de CO2 dacă ar fi vizibile din spațiu
Semnalul dat de oceane arată că nimic nu va mai fi la fel
Urmează o "apocalipsă a insectelor"
Oamenii se tem de dezastrele naturale care sunt o consecință directă a schimbărilor de climă. Anxietatea ecologică, așa cum este numită de specialiștii, îi afectează cel mai tare pe cei care au copii. O statistică recentă a UNICEF arată că aproape toți copiii din lume sunt supuși riscului de a trece printr-un dezastru ecologic de-a lungul vieții lor, însă mai bine de jumătate dintre ei trăiesc într-una dintre cele 33 de țări catalogate ca fiind cu risc extrem de crescut.
Activiștii de mediu spun că temerile sunt justificate. „Pericolul vine din ce în ce mai mult asupra noastră vedem că am avut temperaturi de 20 de grade în luna ianuarie vedem că toată vara trecută am avut mare lipsa de ploi și agriculturile au suferit din această cauză. Din aceste cauze nu suferă doar oamenii, suferă tot ecosistemul”, spune Valentin Krancevik, activist de mediu.
Teama îi face mulți să apeleze la ajutorul psihologilor. „În ultima perioada eco anxietatea este generată de foarte mulți stimuli. În cazul nostru este vorba despre cutremure care reprezintă o teamă aproape generală a persoanelor care locuiesc în orase aglomerate, în clădiri înalte, teama alimentației nesănătoase și teama de inundații, a declarat pentru Digi24 psihologul Keren Rosner.
„Eco stresul e în ultimul timp tot mai des întâlnit pentru că realitatea ne confirmă că sunt foarte multe schimbări, iar oamenii se simt neputinciosi. Sfatul meu este ca fiecare să se orienteze către ce vrea să facă, cum să-și aranjeze viața și mai puțin să țină cont de aceste temeri”, a mai adăugat ea.
În acest moment, schimbările climatice sunt recunoscute de specialiști ca fiind una dintre cele mai mari amenințări pentru omenire.
Editor : C.L.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News