Live

Video&Foto Acuzații: Prăjitură cu antigel găsită pe marginea drumului. Un bărbat a sesizat Poliția, după ce i-au fost otrăviți 3 câini și 3 pisici

Data publicării:
Prăjitură cu antigel găsită într-o pădure din Sibiu. Un localnic a sesizat Poliția, după ce i-ar fi fost otrăviți 3 câini și 3 pisici. Sursa foto: Digi24

Descoperire șocantă într-o zonă turistică din județul Sibiu. Un bărbat din Porumbacu de Sus a găsit, într-un sac aruncat pe marginea drumului, ceea ce pare a fi o prăjitură îmbibată în antigel, cel mai probabil pentru a omorî urșii din zonă, spune acesta. El susține că vineri i-ar fi murit otrăviți 3 câini și 3 pisici, după ce, în ultimele zile, animalele păreau bolnave. Polițiștii ajunși la caz au deschis un dosar penal pentru ucidere cu intenție a animalelor fără drept. Zona, spun localnicii, este una frecventată de urși.

Imaginile au fost filmate în Porumbacu de Sus, județul Sibiu, o zonă frecventată de turiști, dar și de urși, spun localnicii. Imediat după ce a făcut descoperirea despre care crede că ar fi "otravă dulce", bărbatul a alertat Poliția.

"La data de 20 septembrie 2024, în jurul orei 14:15, prin apel 112, un bărbat din Porumbacu de Sus a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că, în liziera din apropierea casei, a găsit o pungă ce conține produse de panificație îmbibate într-o substanță de culoare roz. De asemenea, bărbatul a precizat că, în cursul zilei de vineri, i-ar fi murit 3 câini și 3 pisici, după ce, în ultimele zile, animalele păreau bolnave", au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere cu intenție a animalelor fără drept. Totodată, au fost prelevate probe atât de la animalele decedate, cât și din produsele de panificație găsite pe marginea drumului și se așteaptă acum rezultatele expertizei.

"Facem mențiunea că, în ultimele luni, până la momentul sesizării, la nivelul structurii de poliție amintite, nu au fost înregistrate plângeri cu privire la posibila otrăvire a unor animale", au mai transmis polițiștii.

Zona, spun localnicii, este una frecventată de urși.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce se întâmpla în locuința lui Ronaldo în timp ce el juca pentru Al-Nassr. Georgina a făcut totul public pe internet

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce au mâncat copiii din Mehedinți care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Firma care a livrat mâncarea, amendată

Dosar penal deschis în Suceava: o pădure a fost otrăvită pentru a putea fi tăiată. Cum au acționat făptașii

A început goana după pachetele turistice pentru Crăciun și Revelion. Oferte în Poiana Brașov la prețuri de vacanțe în insule exotice

Problema urșilor din România, în atenția The Guardian. „De ce își omoară Europa prădătorii salvați din pragul extincției?”

Partenerii noștri