Live

Pericolele cu care se confruntă bicicletele și trotinetele în trafic. De ce primăvara este primejdioasă pentru transportul pe două roți

Data publicării:
FOTO: Getty Images

Vremea bună de afară scoate pe străzi trotinetele, bicicletele și motocicletele. În perioada asta e o perioadă periculoasă pentru cei care preferă transportul pe două roți pentru că șoferii s-au dezobișnuit de prezența lor pe străzi în lunile de iarnă. Din păcate deja au avut loc și accidente. În luna martie 3 persoane au fost rănite grav după ce au fost lovite de mașini în timp ce se aflau pe trotinetă.

Lăcrămioara Tomescu a obținut permisul auto pentru categoria A anul trecut. Zilele astea a mers la un poligon să se obișnuiască din nou cu motorul, după lunile de pauză din iarnă, dar și să poată face față provocărilor din trafic.

Lăcrămioara Tomescu – motociclist:
Pericolele sunt atât din partea pietonilor, șoferilor dar și a motocicliștilor, foarte importantă este motocicleta cu care mergi, trebuie să te bazezi pe ea. Chiar aici în București eram încadrată pe bandă să fac stânga, a tot încercat să mă depășească, îmi tot dădea flash-uri, am încercat să mă dau în lateral, m-a depășit și mi-a pus frână în față.

Venirea primăverii a scos pe stradă sute de motocicliști doar în Capitală. Specialiștii spun că de acum atenția tututor celor din trafic trebuie să crească.

Adrian Dănescu - intructor auto: Vedem că vremea se încălzește, dar să nu uităm că vremea este schimbătoare. Plecăm pe un drum curat, frumos, și câțiva kilometri avem ploaie, nisip, apă. Șoferii sunt un pic mai stresați datorită situației de acum, de aia zic că și automobiliștii să fie mai atenți, atenția este lucrul care ne poate rezolva de toate.

Trei accidente grave în luna martie cu trotinete

În ultima lună s-au înmulțit pe stradă și bicicletele sau trotinetele. Deja au avut loc accidente, unele grave.

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: În luna martie în municipiul București s-au produs 3 accidente grave în care au fost implicați conducătorii de trotinete. Recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudență, să se asigure la schimbarea direcției de mers, să păstreze distanța pentru a putea frâna în condiții de siguranță.

Cătălin Păduraru – biciclist: Este foarte important atunci când ne băgăm de depășim o stradă să ne dăm jos de pe bicicletă și să trecem. Șoferii sunt atenți când nu suntem pe bicicletă și tind să acorde mai multă prioritate și atenție.

Bicicliștii sau cei care merg pe trotinete spun că se simt uneori în pericol și pe pista specială pentru ei.

Biciclistă: E mai bine decât cu mașina. Din păcate nu toate pistele sunt ce trebuie. Tocmai ne-am lovit de un cetățean parcat pe care l-a claxonat toată lumea și i-au bătut obrazul și nu a avut absolut nicio reacție. Era și pe pista de biciclete, și pe cea de autobuz.

Cel mai grav accident de anul acesta, din București, în care a fost implicat un motociclist a avut loc pe data de 25 februarie. Atunci un polițist de 30 de ani care se afla pe motor în timpul liber a fost lovit în plin de o mașină. Tânărul a murit pe loc.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mersul pe trotinetă electrică, doar cu asigurare și cască. Țara europeană care a înăsprit codul rutier

Încă o capitală europeană anunță că interzice trotinetele electrice de închiriat: „Prioritatea noastră este siguranța cetățenilor”

AUDIO Mierlele din orașe au început să imite sunetele trotinetelor electrice care sunt de închiriat

150 de kilometri de piste de biciclete principale și 400 secundare ar putea fi amenajate în următorii zece ani în București

Partenerii noștri