Orașul cu supercentrală de 86 de milioane de euro și frig în case
Mii de suceveni stau în frig în case, deşi trăiesc în oraşul cu cea mai modernă centrală termică din țară, în care s-au investit 86 de milioane de euro. Centrala, care funcționează cu biomasă, nu face față gerului din ultimele zile. La Suceava, pe timpul nopții, temperaturile au scăzut până la minus 21 de grade Celsius.
O familie întreagă a pierit pe „Drumul morții”, la Suceava: a intrat cu mașina într-o cisternă și a luat foc. Imaginile tragediei
VIDEO: Cinci morți într-un accident din Suceava. Două mașini s-au ciocnit
Tragedie în Suceava. Un bărbat a murit în timp ce săpa o fântână
Caz șocant în județul Suceava. Un bebeluș de doar 23 de zile a ajuns la spital cu mai multe fracturi. Ce a spus mama copilului
Și-a dezgropat prietenul mort de o săptămână
Incendiu puternic într-un bloc din Suceava
Mai mulți oameni s-au trezit cu mașinile distruse peste noapte
Un preot din Suceava este cercetat penal după ce s-a întins în faţa porţii unui cimitir ca să blocheze o înmormântare
Ninsori și viscol în jumătate de țară
15 grade celsius. Atât arată termometrele în mii de apartamente din Suceava, unde caloriferele sunt mai mult reci, mai ales de când a venit gerul.
Femeie: E ca apa de vară, un pic mai cald ca apa când stă la soare, așa a fost toată iarna. Am stat mai mult înveliți, mai mult îmbrăcați, cu plovere pe gât, haină...
Oamenii se plâng că plătesc sute de lei pe lună pentru căldura care nu le mai ajunge în calorifere. În plus, au şi facturi mari la curent, pentru că se folosesc de calorifere electrice să mai domoleacă frigul din case.
Bărbat: În dormitor sunt în jur de 15/16 grade, 17 în cel mai fericit caz.
Bărbat: Locuim momentan trei persoane într-o cameră ca să fie cald.
Femeie: 530 de lei am avut pe luna lui decembrie, tot fără apă, fără căldură.
Preşedinţii asociaţiilor de proprietari spun că, de la punctele termice spre blocuri, apa nu vine la temperatura la care ar trebui.
Nicușor Șargan, președinte asociație de proprietari: Societatea furnizoare de agent termic nu trimite agent termic conform contractului încheiat.
Din 2013, încălzirea apartamentelor din oraș este asigurată de o centrală privată, care funcționează cu biomasă. Administratorul companiei spune că aceste probleme apar și din cauza conductelor prea mici, dar recunoaşte şi faptul că a cam rămas fără stocuri.
Adrian Bodea, administrator unic Bioenergy: Din păcate, în 2016 a apărut un ordin care a scos lemnul de foc și deșeurile care rămân în pădure după exploatare de pe lista biomasei care primește certificate verzi. Ca atare, jumătate din veniturile companiei noastre s-au anulat. N-am putut face stoc în timpul verii și lucrăm în regim de avarie acum iarna.
În sistemul centralizat din municipiul Suceava sunt aproape 20.000 de abonaţi. Oamenii plătesc 240 de lei pe gigacalorie.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News