"Nu-mi lipsește nimic... doar fericirea". Răspunsul dezarmant al unui copil întrebat ce își dorește de Paști
Sărbătorile nu sunt la fel pentru toți copiii. Deși toți așteaptă cadouri, unii nu le primesc niciodată. Digi24 a primit vizita a 30 de copii din Corbeanca. Ei au vrut să vadă cum arată o televiziune. Provin din familii care trăiesc în condiții extrem de grele, în case care nu sunt racordate la rețele de apă sau curent electric. Sunt copiii din spatele vilelor care au făcut localitatea celebră, cei pe care nu îi vede nimeni.
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Vânătoarea de cadouri în prag de sărbători. Cum să eviți jucăriile care pot pune în pericol siguranța copilului tău
„O masă caldă”, contaminată cu listeria. Concluzie în cazul copiilor din Mehedinți, ajunși la spital cu toxinfecție alimentară
Ce au mâncat copiii din Mehedinți care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară
VIDEO. Scene șocante pe autostradă: Doi copii au fost proiectați din mașină, în mijlocul traficului, după un accident
Nepoata lui Belousov își imploră unchiul să nu mai ucidă copii ucraineni
28% dintre gravidele din România consumă alcool, bebelușii se nasc în sevraj
Caz șocant în Drobeta-Turnu Severin
Scandal după ce un restaurant le-a cerut părinților să nu-și lase copiii să alerge printre mese
"Nu-mi lipsește nimic... doar fericirea". Este răspunsul dezarmant al lui Dănuț, la întrebarea ce îi lipsește. Și ca el sunt mulți.
Îndrăznesc cu greu să spere că ar putea să primească de Paște cadouri, iar dorințele lor sunt spuse cu timiditate. Unii își doresc un iepuraș de ciocolată, o minge sau păpuși.
Oana Grigorescu, coordonator al Centrului Educațional Corbeanca: "Sunt familii pentru care curentul, apa și căldura sunt niște rarități și toate acestea se întâmplă la 24 de km de București. Au nevoie de o masă caldă zilnic, de alimente de bază, dulciuri, produse sanitare, cărți, jocuri."
Pentru câteva minute, copiii au uitat de toate problemele.
Cristiana Mateoiu, director la Fundația Inovații Sociale "Regina Maria": vSunt copii care nici măcar wc în curte nu mai au. De obicei, surorile mai mari, adică în clasa a cincea, a șasea, devin mame pentru copiii mai mici.v
În Corbeanca există un centru educațional, care îi ajută cu strictul necesar.
Cristiana Mateoiu: "Ei ar trăi în continuare mâncând cartofi cruzi ca în ziua în care nu aveau butelie și se distrau spunând că seamănă cu merele și sunt interesante și bune".
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News