Live

Invazie de șobolani într-un oraș din România. Firma de salubritate va face deratizare la anul

Data publicării:

Invazie de şobolani într-un cartier de la marginea Craiovei. O zonă ticsită cu blocuri, şcoli şi magazine este plină de rozătoare. În vreme ce locuitorii din zonă sunt îngroziţi, reprezentanţii firmei de salubrizare spun că deratizarea este în grafic. Speriaţi de guzganii care mişună peste tot, localnicii se apără cum pot. Directorul unui liceu a adus un câine de vânătoare să mai stârpească şobolanii.

Suntem invadaţi pur şi simplu. Zeci, sute, dacă stai aici puţin calci pe ei”, spune un locatar.

Locuitorii din cartierul Craioviţa Nouă sunt exasperaţi. Dezgustătoarele rozătoare mişună pe lângă tomberoanele de gunoi, pe sub maşini şi de multe ori prind curaj să intre şi în blocuri. În plus, în zonă sunt şase şcoli şi grădiniţe şi cel puţin tot atâtea magazine.

Am ieşit pe geam de atâtea ori şi le-am zis celor de la salubritate să cureţe ca lumea şi mai vin şi zic dar ce doamnă le căraţi dumneavoastră”, spune o locatară.

Localnicii au copleşit cu reclamaţii firma care se ocupă de curăţenia Craiovei. Răspunsul este dezarmant.

Zona respectivă a fost inclusă în toate etapele de deratizare. Societatea noastră a finalizat intervenţiile pentru combaterea rozătoarelor”, spune Cristina Ghenea, purtător de cuvânt firmă de salubritate.

În lipsa unei deratizări eficiente şobolanii se înmulţesc exponenţial. Femelele pot să nască de 12 ori pe an cel puţin câte 10 pui o dată. Biologii spun că aceştia sunt gata să se reproducă extrem de repede: într-o lună de la venirea pe lume. Aşa se face că într-un singur an, o pereche poate umple lumea cu 1.250 de şobolani.

Discutăm de un număr destul de mare de boli. Sunt cam 35. Pot să transmită leptospiroza, o boală care poate fi gravă fără tratament cu afectări hepatice, renale, cu meningită. Putem să avem rabie, ciuma cu diversele tipuri”, explică Adrian Marinescu, medic primar boli infectioase.

Lipsiţi de ajutorul firmei plătite să întreţină curăţenia şi să îi scape de guzgani, localnicii fac ce pot. Directorul unui liceu din zonă a pus otravă în curtea şcolii şi a adus şi un distrugător de şobolani.

În plus mai avem şi un căţel care reuşeşte să prindă aproape săptămânal doi trei”, spune Petre Căuc , director Liceul George Bibescu.

Societatea care se ocupă cu salubritatea Craiovei anunţă că următoarea deratizare o va face la anul.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Sârbii au aflat că o țară a intrat de partea kosovarilor în ”războiul” cu România și nu s-au abținut: ”Fără nicio rușine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Băiatul de opt ani, dispărut din fața unui centru de plasament din Craiova, a fost găsit

Avarie majoră în Craiova. Peste 100.000 de oameni au rămas fără apă și căldură, în timp ce activitatea Uzinei Ford a fost sistată brusc

Târgul de Crăciun din Craiova se deschide vineri, 15 noiembrie. Aici poate fi admirată sania zburătoare a lui Moș Crăciun

20 de kilometri din drumul expres Craiova-Pitești vor fi deschiși până de alegeri

Partenerii noștri