Capcanele care pun în pericol viața pietonilor din București
Sute de treceri pentru pietoni din Capitală reprezintă adevărate capcane. Marcajele rutiere abia se mai văd sau nu mai există, aşa că şoferii nu mai ştiu că trebuie să încetinească sau chiar să oprească. Astfel riscul de accidente este foarte mare. De ani de zile primăriile nu s-au mai obosit de refacă marcajele. O situaţie pe care o întâlnim peste tot în oraş, chiar şi pe marile bulevarde. Până la această oră, Administraţia Străzilor nu a comentat situaţia.
Lista miniștrilor din noul cabinet
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Când se apropie de o trecere pentru pietoni, orice şofer vede mai întâi marcajul şi abia după indicatorul rutier. Lipsa vopselei pe asfalt creşte riscul ca pietonii să fie accidentaţi.
Este destul de greu pentru un şofer să îşi dea seama că aici este o trecere de pietoni. Marcajele aproape că nu mai există, semnul cu atenţie pietoni este mascat de un copac, iar pietonul este mascat la rândul lui de maşinile parcate pe dreapta şi devine vizibil doar în momenul în care maşina ajunge la câţiva metri de trecerea de pietoni.
Se întâmplă pe un bulevard mare al Capitalei și nu este o situație singulară.
Pieton: Foarte periculos, s-au întâmplat multe accidente... Eu când trec, d-aia sunt şi cu băiatul, îl ţin, s-au întâmplat multe accidente d-aia.
Pe străzile secundare lucrurile stau si mai rău. Oamenii spun că nici nu îşi mai aduc aminte când au fost trasate marcajele rutiere şi ca să evite orice problemă aşteaptă până trec toate maşinile şi abia apoi traversează
Sunt pe o trecere de pietoni nemarcată, nici urmă de vopsea şi sunt tare curios câţi dintre şoferii care vo trece îşi vor da seama că vreau să traversez şi îmi vor acorda prioritate. Unul a trecut deja, nici vorbăm să oprească, al doilea care trece, al treilea care nu se gândeşte să oprească pentru că nu vede zebra, patru, cinci şi cred că aş putea continua la nesfârşit.
Această zebră este traversată zilnic de sute de persoane. Nimeni însă nu ştie la ce riscuri se expune. Marcajul lipseşte cu desăvârşire, iar indicatorul a fost întors cu spatele şi este imposibil de văzut.
-Dacă vii pe drumul ăsta prima dată, cum îţi dai seama că este o trecere de pietoni acolo?
Șofer: N-ai, nu îţi dai seama, nu ai cum să îţi dai seama că este trecere de pietoni acolo. Dar nu a fost niciodată marcată jos acolo trecerea de pietoni.
Anul trecut poliţia rutieră a identificat peste 350 de treceri nemarcate, aproximatix 500 de accidente rutiere au avut loc în zonele cu probleme. Primăriile nu s-au obosit însă să traseze marcajele.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News