Live

Video Angajații de la metrou ar putea intra în grevă. Negocierile între sindicate și conducerea Metrorex au eșuat

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Angajații Metrorex ar putea intra în grevă, luna viitoare, după ce negocierile dintre sindicate și conducerea companiei au eșuat. Azi, lucrătorii la metrou decid dacă încep protestul sau încearcă noi negocieri.

Discuțiile au apărut în urma contractului colectiv de muncă care a expirat pe data de 1 octombrie, însă discuțiile dintre sindicat și conducerea Metrorex au început chiar cu două luni înainte de expirarea acestuia. Ei au avut ultimele discuții aseară, în care nu s-au înțeles, însă au adus în prim-plan inclusiv o grevă generală, dacă nu se rezolvă această problemă.

Contractul colectiv de muncă le aduce angajaților Metrorex anumite beneficii, adică condiții mai bune de muncă. Astăzi, reprezentanții sindicatului urmează să se întâlnească din nou cu reprezentanții conducerii Metrorex pentru o nouă rundă de negocieri.

Dacă nici după discuțiile de astăzi nu vor ajunge la un rezultat, liderul de sindicat de la Metrorex a anunțat că va face toate demersurile ca în aproximativ două săptămâni să pornească o grevă general adică Metroul să funcționeze cu doar o treime dintre angajați, scenariu în care sute de mii de persoane care merg zilnic cu metroul ar fi nevoite să folosească alte modalități de transport, ceea ce la suprafață, în Capitală s-ar traduce într-un trafic infernal.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia. Traficul naval va fi blocat

Sindicaliștii din penitenciare anunță proteste. Închisorile din România: „școli de criminalitate, unde deținuții devin și mai violenți”

Boeing concediază 17.000 de angajați și amână primele livrări ale avionului 777X. Salariații sunt în grevă de o lună de zile

Trei asocieri de companii au depus ofertele pentru construcția magistralei de metrou M4 Gara de Nord – Gara Progresul

Partenerii noștri