Live

Robotul care face dezinfecţie la Institutul "Matei Balş": neutralizează virusuri, bacterii şi fungi

Data publicării:

Curăţenie cu inteligenţă artificială! Un robot cu lumină ultravioletă este folosit pentru saloanele, sălile de operaţie și de aşteptare de la Institutul "Matei Balş". Acesta neutralizează virusuri, bacterii şi fungi.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat sâmbătă că, în parteneriat cu Bucharest Robots, primul start-up de robotică din România și Asociația Suport, a introdus roboții în lupta cu noul coronavirus.

„În data de 19.03.2020, Bucharest Robots și Asociația Suport au pus la dispoziția Institutului Național de Boli Infecțioase “Profesor Doctor Matei Balș” un robot autonom de dezinfecție cu lumină UVC pentru dezinfectarea spațiilor largi și aglomerate care sunt foarte dificil de dezinfectat cu metode tradiționale. Tehnologia Robotului UVD este eficientă în combaterea bacteriilor, virusurilor, fungilor și a altor patogeni”, arată sursa citată.

Robotul care folosește spectrul de lumină UVC este complet autonom, funcționează fără intervenție umană și poate dezinfecta singur mai multe saloane sau săli de operații, având o productivitate mult mai mare și protejând astfel personalul medical din spitale.

DSU mai spune că soluția dezvoltată în Danemarca a fost aleasă și de către China pentru dezinfecție, aceștia comandând deja peste 200 de bucăți, dar și în spitale din Taiwan, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Japonia ori Emiratele Arabe Unite.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Războiul roboților”: Rusia și Ucraina înlocuiesc soldații cu arme automate după aproape 1000 de zile de conflict

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

China a realizat 158 ​​km de autostradă folosind doar mașini autonome, roboți și drone

Designul robotaxiului Tesla, criticat în industrie. „Când te gândeşti la un taxi, e ceva care poate transporta mai mult de 2 persoane”

Partenerii noștri