Pacienți condiționați de plata testului de COVID-19 pentru a fi tratați într-un spital de stat, la Galați
Mai mulți bolnavi s-au plâns că au fost trimiși să își facă testul pentru noul coronavirus la un laborator privat, deci contra cost, înainte de a fi primiți în Spitalul Județean Galați pentru diverse proceduri. Reprezentații Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați spun că doar pentru urgențe și pentru bolnavii cronici se face testul gratuit, restul pacienților trebuie să vină cu testul deja făcut.
Odată cu instituirea stării de urgență și reorganizarea spitalelor pentru a primi cazuri de COVID-19, mulți pacienți au fost nevoiți să-și reprogrameze intervențiile chirurgicale care nu erau considerate urgențe pentru o dată ulterioară. Din momentul în care s-au relaxat măsurile, spitalul a început să primească pacienți non-COVID, numai că internarea este condiționată acum de efectuarea contra cost a unui test pentru noul coronavirus într-un laborator privat. Este vorba despre bolnavii care nu sunt considerați cronici și care nu au o urgență, dar au venit zilele trecute la spital pentru internare, conform reprogramărilor făcute în urmă cu aproximativ două luni. Lor li s-a cerut și rezultatul unui test PCR, pe care trebuie să și-l facă la un laborator privat. În consecință, acești pacienți sunt nevoiți să plătească din buzunar aproximativ 300 de lei pentru un astfel de test.
Reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat pentru Digi24 că este ilegal ca un spital de stat să ceară pacienților să-și plătească analizele pentru depistarea COVID-19. În prezent, sunt testați doar pacienții oncologici, cei care fac dializă sau oricare persoană care prezintă simptome de COVID-19. În cazul în care spitalul dorește testarea tuturor pacienților care se internează, acesta trebuie să facă testarea din fonduri proprii.
Consum uriaș de suplimente alimentare și vitamine în rândul românilor
Ce a găsit Corpul de Control la Spitalul Pantelimon
Dorel Săndesc, despre scandalul de la Pantelimon
Pacienţi trimişi la cabinete private pentru că medicii nu vor să lucreze în ambulatoriu
O ambulanță cu doi pacienți s-a răsturnat în Argeș
Ploaia torențială a inundat Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Bagdasar-Arseni
Lipsă de materiale sanitare în spitale. Medic: Trec anii și nu suntem mai bine
Turcia, confruntată cu un exod al medicilor tineri
Spital abandonat la marginea Timișoarei
Editare web: Luana Păvălucă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News