Medicii din spatele măștilor: Dr. Gabriela Șmira, liantul intervenției de transplant hepatic desfașurate în premieră în sistemul privat
"Transplantul de ficat este o soluție de vindecare, nu doar un tratament de ameliorare a calității vieții", spune dr. Gabriela Șmira, medic primar Medicină Internă și medic specialist Gastroenterologie în cadrul Centrului de Excelență în Boli Hepatice Sanador.
Pentru a ajunge la această concluzie a fost nevoie ca dr. Șmira să devină, pas cu pas, torționară a propriei cariere. Nimic nu a oprit-o din autoexigență, din acumulare, din liberarea continuă a imboldului de a face bine.
Asta înseamnă să vezi pacientul regulat, să-l monitorizezi permanent, să poți sesiza orice schimbare care în timp ar putea duce la o complicație majoră. De aceea a putut să ajute mii de oameni să ia cele mai importante decizii din viețile lor. "Nu știi cât ești de puternic până când a fi puternic este singura opțiune pe care o ai". E crezul DOCTORIȚEI, a fost și al imensului Bob Marley, pe care-l împărtășește fiecărui bolnav.
Dr. Șmira a fost un liant special și solid în cadrul celei mai complexe intervenții chirurgicale efectuate (PRO BONO!) în premieră la un spital clinic privat - transplant de ficat de la donator viu pentru ciroză virală VHB cu hepatocarcinom și tromboză completă non-tumorală de venă portă.
Gloria acestei bătălii în care gastroenterologul are rolul de controlor pare a fi - în ochii publicului - a chirurgilor, dar greul războiului, anduranța și alegerea momentului potrivit aparțin doctoriței Șmira. Iar epilogul înseamnă altă muncă dură și optimism rezervat în prima săptămână de după transplant, când pot apărea complicații severe. Și-apoi chiotul liniștii a venit la Sanador sub forma a două cuvinte, spuse din suflet la externare: "SUNT BINE". De atunci încolo totul e un buchet cu fiori de fericire, adică cea mai frumoasă exprimare a omenescului.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News