Medic, semnal de alarmă: Putem ajunge la 2.000 de cazuri zilnic. Se redeschid școli, restaurante, se termină concedii, vin alegeri
Semnal de alarmă tras de un medic din linia întâi. Este posibil să ajungem la peste două mii de cazuri de infectări zilnic, după redeschiderea școlilor și restaurantelor. O estimare a managerului Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Medicul spune la Digi24 că și lui, ca părinte, îi este teamă să-și trimită copilul la școală pentru că s-ar putea infecta, și la rândul său ar putea transmite coronavirusul în familie. Ideal ar fi fost ca întâi să apară vaccinul, și apoi copiii să se întoarcă la școală, spune medicul.
Un medic din Mureș e acuzat că a refuzat un caz, iar pacientul a murit
Nicușor Dan spune că e „o variantă ideală” ca referendumul să aibă loc odată cu prezidențialele
Ce spune Nicușor Dan despre pliantele USR în care apare imaginea sa
Doar 1 din 5 români merge anual la dentist, iar 8 din 10 amână programarea cu anii
Ce spune ministrul Finanțelor, întrebat dacă vor crește taxele după alegeri: „Aș fi ipocrit să spun că această componentă va fi zero”
Deca, despre „camera de detenție”: E un spațiu în care și până acum școlile îi puteau separa pe cei care deranjează ora de colegii lor
Lasconi, ignorată la un sondaj intern cu privire la lista cu candidați pentru parlamentare: Nu sunt toți pe aceeași lungime de undă
De unde a furat iubitul „Doamnei cu coasa” de la spitalul Pantelimon anestezicul
Iubitul doctoriței arestate în scandalul Pantelimon nu a folosit anestezic de la Spitalul Militar. Ce au descoperit polițiștii
Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara: În principiu, și e părerea mea personală, ne așteptăm la un număr crescut de cazuri, mă aștept la peste 2.000 și ceva de cazuri, cred că indicele de transmitere e mult mai mare decât putem noi să identificăm în acest moment.
Cert este că sistemul sanitar este pus sub presiune în toată țara, paturile de la ATI se umplu vertiginos și numărul de decese nu este în scădere.
Sunt mai mulți factori. În primul rând începerea școlii, începerea lucrului, oamenii se întorc din concediu, se aglomerează mijloacele de transport în comun, corporațiile și mai este și procesul electoral, iar dacă vom fi responsabili poate reușim să depășim cu bine aceste două luni.
Gândiți-vă că copiii sunt așteptați la școală, mai ales în clasele primare și gradiniță de bunici, bunicii prezintă afecțiuni cronice, cam toți părinții noștri, bunicii noștri, sunt cu un grad de risc foarte ridicat.
Ne este frică să nu avem o transmitere în rândul vârstiniclor foarte crescută, lucru care va fi devastator pentru toate familiile, să zic așa.
Am temerea în primul rând că chiar dacă copilul se va infecta, va transmite la bunici și după aceea am temerea că mă voi infecta chiar eu.
Era bine să fi adus vaccinul și după aceea să începem școala.
Editor web: Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News