Live

Managerul Spitalului Județean Focșani, infectat cu coronavirus, transferat cu izoleta de la hotel la spital

Data actualizării: Data publicării:
Constantin Mândrilă dă mâna cu Marian Oprișan, la o vizită a Vioricăi Dăncilă și Sorinei Pintea în județ, la vremea respectivă ocupând funcția de prim-ministru, respectiv ministru al Sănătății.

Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Județean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, a fost luat cu o izoletă și dus la spital, duminică, după ce timp de o săptămână s-a izolat la un hotel.

„Managerul SJU Focşani a fost luat de la domiciliul ales, acolo unde se afla în izolare ca urmare a confirmării infecţiei cu COVID-19 şi transferat la spital. Transferul s-a făcut la solicitarea prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, de a se interna în spital, aşa cum prevăd protocoalele medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Adrian Creţu, potrivit Agerpres.

Nelu Tătaru a vorbit duminică dimineață la Digi24 despre cazul managerului, spunând că acesta a fugit cu „toată documentația” din spital. Ministrul Sănătății a adăugat că, cel mai probabil, și la acest spital va fi numită o conducere militară, ca în cazul spitalelor județene din Suceava și Deva.

În jurul orei 13:00, Constantin Mîndrilă a fost dus la spital cu o izoletă, medicii fiind însoțiți și de polițiști. Acesta nu a opus rezistență.

Potrivit surselor Digi24, managerul spitalului focșănean ar fi fost confirmat pozitiv la coronavirus încă de săptămâna trecută și de aceea a decis să se izoleze la un hotel aflat în preajma spitalului.

El a ajuns astăzi la secția de boli infecțioase a spitalului pe care îl conduce.

Potrivit editiedevrancea.ro, Constantin Mîndrilă a fost condamnat definitiv, în luna februarie a acestui an, de către Curtea de Apel Galați să plătească un prejudiciu de aproape 70.000 de lei, în solidar cu alți patru angajați din subordine, pentru o pagubă adusă chiar instituției pe care o conduce.

El a încheiat cu o firmă privată un contract de „prestări de servicii de consultanță privind prevalidarea datelor clinice medicale ale spitalului”, în fapt o cheltuială nejustificată așa cum a reieșit dintr-un control al Curții de Conturi, aducând prejudicii unității spitalicești.

La data încheierii contractului la nivelul unității nu fusese aprobat bugetul, iar operațiunea nu a fost supusă controlului financiar preventiv propriu.

„Prin încheierea contractului bugetul unității a fost prejudiciat cu suma de 68.941 lei din care 64.480 reprezintă plăți nelegale, suma de 2.677 lei reprezintă dobânzi, iar 1.784 lei penalități de întârziere”, s-a arătat în documentul întocmit de Curtea de Conturi.

Redactor: G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Protest în școlile din Focșani. Elevii sunt îndemnați să vină cu pături și mănuși la ore: „Căldura nu este o materie opțională”

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Drumul Expres Focșani-Brăila. CNIR a lansat licitația pentru execuția drumului de 73 km care va face legătura cu A7

Sorin Grindeanu: Circulația pe A7 între Buzău şi Focşani se deschide la începutul lunii decembrie

Partenerii noștri