Managerul de la „Victor Babeș”, despre bacteria „mâncătoare de carne”, care provoacă moartea în 48 de ore: „Există și în România”
Sindromul şocului toxic streptococic, fenomen semnalat în ultima perioadă în Japonia, există și în România, însă nu reprezintă „o ameninţare” în acest moment, afirmă managerul Spitalului „Victor Babeş" din Capitală, Simin Aysel Florescu, potrivit News.ro.
Boala rară cauzată de o „bacterie mâncătoare de carne”, cunoscută ca sindrom de șoc toxic streptococic (STSS), și care poate ucide oameni în 48 de ore se răspândește în Japonia. Numărul cazurilor a ajuns, până pe 2 iunie, la 977, depășind recordul de 941 de cazuri raportate pentru tot anul trecut.
Simin Aysel Florescu a fost întrebată, marţi seară, la Medika TV, despre sindromul şocului toxic streptococic.
”Nu cred că reprezintă o ameninţare pentru noi, în acest moment. De ce vă spun? Nu este ceva nou. Infecţiile streptococice nu sunt ceva nou nicăieri în lume. Acest sindrom al şocului toxic streptococic apare, de obicei, e precedat de infecţiile streptococice invazive cutanate. (...) Au existat şi în România şi există şi în continuare noi am avut, în urmă cu ceva ani, înainte de pandemie, un pacient în terapie intensivă, 20 de ani avea, cu sindrom de şoc toxic streptococic, cu rash-ul acela specific, cu descuamare, cu stare septică evidentă, a necesitat terapie intensivă, şi care a scăpat. Deci nu este o boală nouă”, a afirmat Simin Aysel Florescu.
Aceasta a explicat că frecvenţa în România a acestei boli este una ”sporadică”.
Conform medicului, şocul toxic nu este ”o boală obişnuită, curentă”.
Măsurile de prevenţie a acestei afecţiuni constau în igiena adecvată şi prezentarea la medic în cazul în care apar leziuni cutanate.
Editor : I.C
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News