Ludovic Orban, despre rezidenţiat: "Mi se pare că forma de examinare nu e absolut necesară"
Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că examenul de rezidenţiat va fi una din priorităţile Cabinetului său şi că se gândeşte la creşterea numărului de locuri scoase la concurs. El a adăugat că, în opinia sa, rezidenţiatul nu e o formă de examinare "absolut necesară".
Un copil de 11 ani din Slatina a fost mutilat de explozia unei petarde
Congres medical internațional în Oradea. 11 operații au fost transmise live, simultan, în două spitale
Ludovic Orban: Democrația în România aproape nu mai există. Decizia CCR calcă în picioare voința exprimată de cetățenii români
Ciucă, despre retragerea lui Orban din cursa pentru Cotroceni: Mie îmi pare foarte rău
Momentul în care Ludovic Orban își anunță retragerea din cursa pentru Cotroceni
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Protest al medicilor în Piața Victoriei, după scandalul Sf. Pantelimon
Motivele pentru care românii sunt tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate
Organizarea examenului de rezidențiat pentru absolvenții de medicină s-a amânat cu două săptămâni, dar de fapt nu se știe când se va da, spune ministrul demis al Sănătății.
În legătură cu amânarea acestui examen, Orban a spus că Guvernul demis "şi-a demonstrat incapacitatea" organizatorică: "Dacă nu vor fi în stare să îl organizeze, examenul de rezidenţiat va fi una din priorităţile guvernului nostru".
Pe de altă parte, premierul desemnat a spus că ia în calcul o creştere a numărului de locuri scoase la concurs: "Mi se pare ciudat să scoţi la concurs locuri cu 466 mai puţine ca anul trecut, în condiţiile în care ştim că e nevoie de medici. Mă gândesc foarte serios, vom analiza cum funcţionează acest sistem în alte ţări europene, mi se pare că forma de examinare este una care nu e absolut necesară, pentru că cei care participă la acest examen de rezidenţiat sunt absolvenţi ai facultăţilor ded profil, au învăţat ani de zile ca să capete dreptul de a profesa această meserie nobilă şi, dacă nu iau rezidenţiatul după ce au dat examenele la finalul facultăţii, nu îşi pot profesa meseria".
Redactare G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News