Live

De ce pot pliculețele împotriva răcelii să facă mai mult rău decât bine

Data actualizării: Data publicării:

Atenţie cu ce vă trataţi împotriva gripei. Plicurile împotriva răcelii vă pot face mai mult rău decât bine. Potrivit unei analize InfoCons, acestea conţin foarte mult zahăr şi aditivi alimentari.

În ceea ce priveşte aditivii alimentari, produsele au prezentat între 1 și 10 aditivi. Majoritatea pliculeţelor testate au peste 5 E-uri. 

De asemenea, îndulcitorii au putut fi și ei observați în produsele studiate. Zaharina a fost regăsită în 7 dintre acestea, iar aspartamul în 6.

Aşadar, pliculeţele care ar trebui să ne trateze de gripă şi răceală, au o cantitate foarte mare de zahăr şi aditivi. De exemplu, potrivit organizaţiei non-guvernamentale InfoCons, un pliculeţ de aproape 15 grame, are un conţinut de zahăr de aproape 13 grame.

Însă, unele dintre produsele testate nu au specificat pe etichetă care este cantitatea de zahăr folosită. Din punct de vedere al conținutului de sodiu, 40% din produse au înregistrat cantități de sare, variind între 42,2 și 135,8 miligrame, cu 5% mai mult față de studiul din 2018.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Creatorul etichetei Nutri-Score susține că cea mai mare problemă alimentară a europenilor „nu este excesul de zahăr”

Luptă în instanță pentru zahărul din cafea. Mii de firme s-au trezit cu decizii de impunere, iar unele au dat statul în judecată

Cercetătorii au găsit o soluție pentru a reda gustul bun roșiilor cultivate industrial

Schimbarea simplă pe care o putem face în stilul de viață pentru a ne proteja sănătatea inimii

Partenerii noștri