9.000 de români s-au retras vineri dimineață de la vaccinarea cu serul AstraZeneca
9.000 de români din 200.000 înscriși s-au retras de la vaccinare, vineri, până la ora 11:00, după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca.
Risc crescut de infecții după inundațiile din estul țării
De ce au ieșit în stradă antivacciniștii chemați de Simion
Lecții despre vaccinare, date la 96 de ani
Dan Barna: „Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii”
Florin Cîțu anunță că a treia doză de vaccin ar putea fi necesară
România va vinde surplusul de vaccin AstraZeneca
Valeriu Gheorghiță: Rapelul cu AstraZeneca, anulat dacă apar tromboze după prima doză
Oficial EMA: Opinia mea este că AstraZeneca este legat de tromboze
O femeie de 36 de ani a suferit un șoc anafilactic după vaccinarea cu Moderna
Răspunzând unei întrebări legate de numărul de persoane care și-au anulat programările pentru vaccinare, în ultimele 24 de ore, cu serul AstraZeneca, reprezentanții GCS au declarat că din cele 200.000 de persoane înscrise, 9.000 s-au retras.
„Asta înseamnă doar un procent de 4,5%. Vaccinarea este un act benevol și au existat situații în care oamenii înscriși inițial la programare și-au mai schimbat/ amânat opțiunea și pentru celelalte tipuri de vaccin, nu doar pentru cel de la AstraZeneca”, spun cei de la GCS.
Mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca măsură de precauţie, din cauza unor problemele de coagulare a sângelui apărute la unii pacienţi.
OMS a transmis vineri că „nu există niciun motiv să nu se utilizeze” vaccinul produs de AstraZeneca.
„Da, ar trebui să folosim în continuare vaccinul AstraZeneca. Nu există niciun motiv ca să nu-l folosim", a spus Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS. Experţii organizaţiei analizează informaţiile despre formarea cheagurilor de sânge, dar pentru moment nu a fost stabilită nicio legătură cauză-efect. „Orice alertă de securitate trebuie investigată. Trebuie totuşi să ne asigurăm că studiem toate alertele atunci când distribuim vaccinuri şi trebuie să le parcurgem, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza”, a adăugat Margaret Harris.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News